Olemme tehneet tätä hyvää tonnikalaruokaa joskus aiemmin, ja päätimme testata uudestaan. Koska tuoreen tonnikalan hinta on sen verran korkealla, päätimme samalla kokeilla pakasteena myytäviä tonnikalapihvejä. Tonnikala oli vähän outoa, kumma koostumus ja ei-niin-tuoreen-väristä. Tämä ruoka oli oikein maittavaa tehtynä tuoreesta tonnikalasta, joten käytä tuoretta, unohda tässä reseptissä pakastepihvit. Olivat vähän pettymys. Ohje on kahdelle.

Marinadi:

1 dl     oliiviöljyä
3        valkosipulinkynttä
2-3 tl  chilirouhetta tai 2 tuoretta chiliä pilkottuna
1        sitruunan kuori ja mehu (käytimme limeä kun kaapista löytyi, sekin käy hyvin)
suolaa ja pippuria

2        tonnikalapihviä
1        fenkoli
1        iso punasipuli tai 2 pientä
öljyä

Tee ensin marinadi. Pilko valkosipulit ja mahdollinen tuore chili ja sekoita kaikki kulhossa. Pese sitruuna huolella ja raasta sen kuori sekaan. Purista vielä mukaan sitruunan mehu. Laita tonnikalapihvit laakealle lautaselle ja lusikoi päälle n. 3-4 rkl marinadia. Käännä, jotta pihvit peittyvät. Laita pihvit sivuun puoleksi tunniksi. Muista säästää loput marinadit!

Siivuta fenkoli pitkittäin paksuiksi siivuiksi ja viipaloi punasipuli. Kuumenna paistinpannu ja paista öljytilkassa kasviksia n. 5 minuuttia kummaltakin puolelta, kunnes ne alkavat juuri ruskistua. Jaa lautasille ja pirskota päälle marinadia.

Lisää pannulle tilkka öljyä ja paista tonnikalapihvejä noin 1-1,5 minuuttia per puoli. Älä ylikypsennä tonnikalaa, sen pitää jäädä sisältä punertavaksi! Jos paistat tonnikalan läpikypsäksi, makunautinto saattaa vastata purkkitonnikalaa. Siirrä tonnikalat lautasille, pirskottele päälle lisää marinadia ja tarjoa vaikkapa salaatin kera!

Tee tämä ruoka tosiaan tuoreesta tonnikalasta, äläkä pakasteesta. Pakastetonnikala oli karvas pettymys vaikka rutkasti huokeampaa olikin.

1315635.jpg