Glorian ruoka & viini -lehdestä löysimme tämän herkullisen piirakkaohjeen. Tuli oikein makoisaa! Paljon hyvin yhteensopivia makuja.

Pohja:
75 g      voita tai margariinia
100 g    tuorejuustoa (laitoimme yrtti&valkosipuli-Philadelphiaa)
2 dl       vehnäjauhoja
1 tl       leivinjauhetta

Täyte:
0,5 l      tatteja, suppilovahveroita tai kantarelleja
1          pieni sipuli
puolikas kesäkurpitsa
5-6       siivua aurinkokuivattua tomaattia
100 g    vuohenjuustoa
6-10     kirsikkatomaattia
2          kananmunaa
1,5 dl    ruokakermaa
suolaa
mustapippuria

Sekoita tuorejuusto pehmeän voin joukkoon. Lisää jauhot ja leivinjauhe. Sekoita taikina nopeasti sormin tasaiseksi. Taputtele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Pane vuoka jääkaappiin, jotta taikina kovettuu.

Valmista sitten täyte. Puhdista ja pilko sienet. Kuori ja hienonna sipuli. Kuutioi kesäkurpitsa. Kuullota sipulia öljytilkassa paistinpannussa. Lisää joukkoon sienet ja kuullota hetki. Lisää sitten vielä kesäkurpitsakuutiot ja kypsennä sitäkin, jotta enin neste haihtuu. Ota sitten pannu pois levyltä ja anna jäähtyä.

Paloittele aurinkokuivatut tomaatit ja vuohenjuusto. Halkaise kirsikkatomaatit. Levitä piirasvuokaan kasvis-sieniseos, aurinkokuivatut tomaatit sekä vuohenjuusto.

Vatkaa kulhossa sekaisin kananmunat ja kerma. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada seos vuokaan ainesten päälle ja painele päälimmäiseksi vielä kirsikkatomaatinpuolikkaat. Kypsennä uunissa 200 asteessa alatasolla noin 30 minuuttia, kunnes piirakka on kypsä. Herkuttele!

1327048.jpg