Teimme Maku-lehden ohjeella ensimmäistä kertaa lasagnea ilman tomaattikastiketta. Kantarellin maku tuli nyt hyvin esiin, joten tähän lasagneen emme tomaattikastiketta laittaisikaan. Ei kuitenkaan ollut mikään loistava pastakokemus, enemmänkin keskinkertainen.

12         lasagnelevyä
3          tomaattia
1          munakoiso
2-3 dl    pakastettuja kantarelleja
voita tai margariinia paistamiseen
1 tl       suolaa
1 tl       mustapippuria
1/2 dl    parmesaaniraastetta
1 pss     emmental-raastetta

Valkokastike:
9 dl       maitoa
50 g      voita tai margariinia
3/4 dl    vehnäjauhoja
ripaus muskottipähkinää
1 tl       suolaa
1/2 tl    valkopippuria

Kalttaa tomaatit: Tee kuoreen pienet ristiviillot ja upota tomaatit hetkeksi kiehuvaan veteen. Kun kuori alkaa irrota viiltojen kohdalta, nosta tomaatit pois vedestä ja kuori ne.

Pilko kuoritut tomaatit ja munakoiso pieniksi kuutioiksi. Pieni sulaneet kantarellit.

Paahda munakoisopaloja ilman rasvaa teflonpannulla noin kaksi minuuttia. Lisää pari ruokalusikallista rasvaa sekä kantarellit. Paista sieniä muutaman minuutin ajan ja lisää tomaattikuutiot. Mausta suolalla ja pippurilla.

Valmista valkokastike: Lämmitä maito esim. mikrossa. Sulata rasva kattilassa. Lisää jauhot kattilaan ja sekoita. Kypsennä hetki, mutta älä päästä ruskistumaan. Kaada joukkoon kuuma maito voimakkaasti sekoittaen ja anna kastikkeen kiehahtaa. Sekoita kastiketta koko ajan. Mausta muskottipähkinällä, suolalla ja pippurilla.

Levitä ison uunivuuan pohjalle ohut kerros kastiketta sekä kantarelli-munakoisotäytettä. Sekoita juustoraasteet keskenään ja ripottele raastetta täytteen päälle. Aseta päälle pastalevyt ja toista samaan tapaan kunnes loput kastikkeet ja täytteet ovat päällimmäisinä (voit jättää päällimmäiseksi myös pelkän valkokastikkeen ja juustoraasteen jos valkokastiketta jää enemmän kuin täytettä). Paista 200 asteessa noin 30-40 minuuttia kunnes lasagne on kypsää.

1344099.jpg