Viime kesänä söimme eräillä kutsuilla todella maukasta, tulista katkarapupataa. Emme koskaan saaneet selville kyseisen padan tarkkaa ohjetta, mutta tänään päätimme pyöräyttää jotain hieman vastaavan tapaista. Löysimme pastanjauhajilta mukavan kuuloisen reseptin jota buustasimme reilulla annoksella chiliä. Tuli oikein maukasta ja mukavan polttelevan tulista. Mikäli et ole ylin chilin ystävä voit korvata tuliset rawit-chilit vaikkapa lähialepan dutch-chilillä. Suosittelemme kuitenkin näitä thai-chilejä, varsinkin kun padan kera popsittava patonki mukavasti pehmentää tulisuutta!

1 iso   sipuli
5        valkosipulinkynttä
2        rawit-chiliä
500 g  tomaattimurskaa (yrtti-)
1 dl     vettä
3/4 dl  kuivaa valkoviiniä
1        kasvisliemikuutio (puolikaskin olisi riittänyt, meinasi tulla turhan suolaista)
1 pss   pakastekatkarapuja
n. 1 dl raastettua parmesaania
1 tl     jauhettua basilikaa
mustapippuria
öljyä

Pilko sipuli, valkosipulinkynnet sekä rawit-chilit. Kuullota sipuli ja chili kattilassa tilkassa öljyä. Lisää sitten valkosipuli ja tomaattimurska. Anna kiehua hetken aikaa.

Lisää joukkoon vesi ja liemikuutio ja sekoita. Lisää sitten valkoviini ja mausta mustapippurilla ja basilikalla. Anna kiehua hetken aikaa jotta alkoholi haihtuu.

Lisää katkaravut ja anna padan kuumentua. Varo kuitenkin ettet keitä katkarapuja sitkeiksi. Lisää juuri ennen tarjoilua parmesaaniraaste. Tarjoile runsaan patonkimäärän kera, se toimii hyvin dippailussa ja jäljelle jääneen liemen kaapimisessa!

1369388.jpg