1 pkt ruisperunapiirakkataikinaa (valmis pakaste; jos haluaa tehdä itse niin täältä löytyy vastaavan ohje)
200 g fetaa
2 punasipulia (laitettiin 1 puna ja 1 normi)
loraus hunajaa
10 mustaa oliivia kivet poistettuina
1/2 paprika
1/2 rs kirsikkatomaatteja
1 pss emmental-raastetta
2,5 dl ruokakermaa (laitettiin tuo 1/2 dl maitoa)
2 munaa
1/2 tl chilijauhetta
1/2 tl paprikajauhetta
1/2 tl mustapippuria
1 tl Provencen maustesekoitusta
Sulata taikina ja painele se piirakkavuuan pohjalle ja reunoille.
Leikkaa sipulit ohuiksi renkaiksi ja kuullota pannulla sopiviksi. Mausta lorauksella hunajaa.
Murenna feta tasaisesti taikinan päälle. Puolita tomaatit ja laita niistä noin puolet fetan päälle. Silppua oliivit ja ripottele piirakkaan. Levitä myös punasipulit tasaisesti.
Sekoita kulhossa ruokakerma, noin 3/4 emmentalista, munat ja mausteet. Levitä tasaisesti piirakan päälle. Asettele viipaloitu paprika ja loput tomaatit kauniisti ja ripottele vielä loppu juustoraaste.
Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia.
Kommentit