Blogimme alkuaikoina teimme aurajuustopastavuokaa, mutta sen jälkeen emme ole pastojamme uunittaneet, no,  makaronilaatikkoja, lasagneja ja canneloneja lukuunottamatta. Joka tapauksessa tänään päätettiin korjata tilanne. Kehitimme tiukan aivoriihen jälkeen oman kolmen värin pastavuoan, joka osoittautui herkulliseksi! Pastassahan on tricolore-fusillipastaa, ja punaista väriä tehostamassa tomaattikastike, vihreää kesäkurpitsa ja basilika sekä valkoista edustamassa rutkasti mozzarellaa. Varsin helppo ohje jota suosittelemme tyytyväisinä! Oliivit toivat joukkoon mukavaa suolaisuutta. Mielestämme mikään ruoka, mikä sisältää tomaattia, basilikaa ja mozzarellaa ei voi mennä pieleen! Annoksia ohjeesta tulee noin kuusi.

2 tlk      yrttitomaattimurskaa
1          kesäkurpitsa
1 iso      sipuli
3          valkosipulinkynttä
1          pieni tulinen chili
n. 1 dl   kalamata-oliiveja
2          mozzarellapalleroa
n. 1 dl   raastettua parmesaania
500 g    fusilli tricolore -pastaa
tuoretta basilikaa
mustapippuria
suolaa
oliiviöljyä

Pilko sipuli, valkosipuli, chili ja kesäkurpitsa. Kuullota kattilassa oliiviöljyssä sipuli, valkosipuli ja chili. Lisää sitten sekaan kesäkurpitsa ja sekoittele hetken aikaa.

Lisää joukkoon kaksi tölkillistä tomaattimurskaa sekä oliivit. Sekoita huolellisesti ja mausta kastike mustapippurilla ja suolalla. Anna kastikkeen hautua sen aikaa kun keität pastat. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Kun pastat ovat al dente, valuta ne ja kaada uunivuokaan. Kaada päälle tomaattikastike. Pilko mozzarellat pienemmiksi paloiksi ja sekoita palat joukkoon. Raasta parmesaaniraaste ja levitä se vuoan päälle. Paista vuokaa uunissa 225 asteessa n. 10-20 minuuttia, kunnes juusto on mukavasti sulanut. Ota herkku ulos ja tarjoile. Revi annosten päälle tuoretta basilikaa.

1487376.jpg