Muutaman päivän tauon jälkeen jatketaan intialaisella linjalla. Tällä kertaa valkkasimme Suuresta aasialaisesta keittokirjasta intialaisen lihapullareseptin. Prisman kautta siis ja karitsan jauhelihaa matkaan. Tuli mukavan mausteista, mutta sama vanha vika oli lihapullissamme kuin aina, nimittäin liian varovaisesti suolattuja, muuten hyviä. Ohjeesta tulee 4-6 annosta, eli aika reilusti.

Lisäksi pitää vähän purnata tästä keittokirjasta. Kirja on muuten loistava, ja suosittelemmekin kaikille aasialaisen ruoan ystäville, mutta välillä ärsyttää kun valokuvissa selkeästi huijataan. Ruuasta tulee varsin harvoin samannäköistä kuin kuvissa, jos mokomat käyttävät elintarvikevärejä värjäykseen niin voisivat kertoa reseptissä.

Lihapullat:
800 g   karitsan jauhelihaa
1         sipuli 
1         thai-chili
3 tl      tuoretta inkivääriä
3         valkosipulinkynttä
1 tl      jauhettua kardemummaa
1         muna
1 dl      korppujauhoja
2 rkl     ghitä tai öljyä

Kastike:
           öljyä
1         sipuli
1         thai-chili
3 tl      tuoretta inkivääriä
2         valkosipulinkynttä
1 tl      kurkumaa
3 tl      jauhettua korianteria
2 tl      juustokuminaa
1 tl      chilijauhetta
2 rkl     valkoviinietikkaa
3,5 dl   vettä
1 prk    bulgarianjogurttia
3 dl      kookosmaitoa

Pane jauheliha isoon kulhoon. Lisää pilkottu sipuli, chili, inkivääri ja valkosipuli. Lisää myös  kardemumma, muna ja korppujauhot. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita taikina perusteellisesti ja muovaile samankokoisiksi pyöryköiksi. Aseta pyörykät vaikka leivinpaperille sivuun.

Kuumenna paistinpannussa öljy. Paista lihapullat kahdessa tai kolmessa erässä keskilämmöllä ruskeiksi. Siirrä sitten pyörykät taas sivuun.

Kuumenna hitunen öljyä (muutama rkl) kattilassa. Lisää pilkottu sipuli, chili, inkivääri, valkosipuli ja kurkuma. Paista miedolla lämmöllä kunnes sipuli on pehmeää. Lisää sitten korianteri, juustokumina, chilijauhe, etikka, lihapullat ja vesi ja sekoita varovasti kaikki sekaisin. Peitä kannella ja keitä 30 minuuttia. Jos käytät pientä kattilaa (kuten me teimme), lihapullat eivät välttämättä peity nesteeseen. Lisää tällöin sekaan jo tässä vaiheessa kookosmaito.

Lopuksi lisää jogurtti (ja se kookosmaito, jos aiemmin et lisännyt) ja keitä 10 minuuttia osittain kannella peitettynä. Tarjoa lihapullakastike riisin kera.

1471578.jpg