Lisäksi pitää vähän purnata tästä keittokirjasta. Kirja on muuten loistava, ja suosittelemmekin kaikille aasialaisen ruoan ystäville, mutta välillä ärsyttää kun valokuvissa selkeästi huijataan. Ruuasta tulee varsin harvoin samannäköistä kuin kuvissa, jos mokomat käyttävät elintarvikevärejä värjäykseen niin voisivat kertoa reseptissä.
Lihapullat:
800 g karitsan jauhelihaa
1 sipuli
1 thai-chili
3 tl tuoretta inkivääriä
3 valkosipulinkynttä
1 tl jauhettua kardemummaa
1 muna
1 dl korppujauhoja
2 rkl ghitä tai öljyä
Kastike:
öljyä
1 sipuli
1 thai-chili
3 tl tuoretta inkivääriä
2 valkosipulinkynttä
1 tl kurkumaa
3 tl jauhettua korianteria
2 tl juustokuminaa
1 tl chilijauhetta
2 rkl valkoviinietikkaa
3,5 dl vettä
1 prk bulgarianjogurttia
3 dl kookosmaitoa
Pane jauheliha isoon kulhoon. Lisää pilkottu sipuli, chili, inkivääri ja valkosipuli. Lisää myös kardemumma, muna ja korppujauhot. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita taikina perusteellisesti ja muovaile samankokoisiksi pyöryköiksi. Aseta pyörykät vaikka leivinpaperille sivuun.
Kuumenna paistinpannussa öljy. Paista lihapullat kahdessa tai kolmessa erässä keskilämmöllä ruskeiksi. Siirrä sitten pyörykät taas sivuun.
Kuumenna hitunen öljyä (muutama rkl) kattilassa. Lisää pilkottu sipuli, chili, inkivääri, valkosipuli ja kurkuma. Paista miedolla lämmöllä kunnes sipuli on pehmeää. Lisää sitten korianteri, juustokumina, chilijauhe, etikka, lihapullat ja vesi ja sekoita varovasti kaikki sekaisin. Peitä kannella ja keitä 30 minuuttia. Jos käytät pientä kattilaa (kuten me teimme), lihapullat eivät välttämättä peity nesteeseen. Lisää tällöin sekaan jo tässä vaiheessa kookosmaito.
Lopuksi lisää jogurtti (ja se kookosmaito, jos aiemmin et lisännyt) ja keitä 10 minuuttia osittain kannella peitettynä. Tarjoa lihapullakastike riisin kera.
Kommentit