Tämmöistä metsästäjän pizzaa teimme tänään nälkäisten vatsojemme täytteeksi. Tuli tosi hyvää, voisimme syödä vaikka toisen pellillisen (jos vatsamme eivät olisi pullollaan ensimmäisestä)! Mukava makujen harmonia ja sopivan mehevää runsaan tomaattimäärän ansiosta. Kokeilimme taas vääräuskoisten keinoja, eli laitoimme juuston täytteiden alle. Ei haitannut.

Pohja:
1 dl    lämmintä vettä
0,5 dl oliiviöljyä
puoli pussia kuivahiivaa
3-4 dl jauhoja

Täyte:
1 pkt  chorizomakkaraa
5-6    mehevää tomaattia
reilusti tuoreita herkkusieniä
2       palleroa mozzarellaa
1       iso punainen chili (semmoinen mieto, hollantilainen kelpaa)
1       purkki tomaattipyrettä
oreganoa tai pizzamaustetta

Sekoita pohjan ainekset kulhossa ja vaivaa hetken aikaa, jotta saat hyvän sitkon taikinaan. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa n. 30 minuuttia.

Kaulitse taikina ja levitä päälle tomaattipyrettä. Pilko iso chili ja levitä se pizzan päälle. Mikäli sitä näyttää olevan vähän, voit laittaa vielä toisen. Pilko tomaatit paloiksi ja valuta niistä ylimääräiset nesteet pois. Jätä ne hetkeksi vielä sivuun. Levitä sitten sopiviksi paloiksi leikattu mozzarella.

Mozzarellan päälle chorizo, jonka jälkeen siivutetut herkkusienet. Sitten valutetut tomaattilohkot. Tyrkkää lätty uuniin ja paistele 250 asteessa n. 10-14 minuuttia. Kun taikinan reunoilla oleva tomaattipyre alkaa tummua, alkaa pizza olla valmista. Ota herkku uunista, levittele pizzamauste tai oregano päälle ja popsi parempiin suihin!

1447075.jpg