Vindalootahnan etsimisessä kannattanee aloittaa etnokaupoista, me löysimme Vii Voanista. Kuulemma myös Stockalta löytyy. Kaikissa isoissa marketeissa tuotetta ei valitettavasti ole. Tahnahan on sitten ruoan sydän, jonka korvaaminen muulla on joko hyvin hankalaa tai mahdotonta.
2,5 dl soijasuikaleita (voit toki korvata kanalla)
2 rkl öljyä tai ghitä
2 valkosipulinkynttä
1 kanelitanko
0,5 tl kardemummansiemeniä
1 rkl garam masalaa
1 tl seesaminsiemeniä
1 tl unikonsiemeniä
0,5 tl fenkolinsiemeniä
2 sipulia
1 tulinen rawit-chili
2-3 rkl vindaloo masalatahnaa
2,5 dl kanalientä
1 prk ruokakermaa
tuoretta korianteria
Kiehauta vedenkeittimessä vettä ja turvota soijasuikaleita kuumassa vedessä kanaliemikuution kera n. 20 minuuttia. Pilko sipulit, valkosipulit ja chili. Kuumenna ghi tai öljy wokkipannussa.
Paista valkosipulia, kanelitankoa, kardemummansiemeniä ja garam masalaa keskilämmöllä n. 1 minuutti. Lisää sitten loput siemenet ja paista puoli minuuttia. Lisää joukkoon sipulisilppu ja chili ja paista, kunnes sipuli on mukavasti kuullottunut.
Lisää vindalootahna ja soijasuikaleet (voit ottaa imeytymättömän liemen talteen ja käyttää kanaliemenä, mikäli sitä on tarpeeksi) ja paista sekoitellen muutama minuutti. Lisää sitten kanaliemi, peitä kannella ja keitä n. 10 minuuttia.
Lisää kerma ja keitä silloin tällöin sekoitellen n. 10 minuuttia. Sekoita mukaan tuoretta korianteria ja tarjoa riisin kera. Suosittelemme myös naan-leipää ja mahdollisesti jotakin viilentävää raitaa.
Kommentit