Tämä viikko on kulunut salaattien parissa. Tällä kertaa kokkailtiin Kevyt kokki-lehdestä (tosin epäkevennettynä versiona) löytyneellä ohjeella ihanaa feta-kuskussalaattia. Kuskus pehmensi juuri sopivasti fetasalaatin voimakkaita makuja. Ohjeesta tulee 2 annosta (KK:n mukaan 4).

2 dl      kuskusia
1/3      kasvisliemikuutio
2 dl      kiehuvaa vettä (esim. vedenkeittimestä)
1 rkl     oliivi- tai rypsiöljyä
2 rkl     sitruunamehua
1 tl      rouhittua mustapippuria
100 g   fetaa
1/2      punasipuli
kurkkua
paprikaa
kirsikkatomaatteja
tuoretta basilikaa

Mittaa kuskus kulhoon ja murskaa sekaan kasvisliemikuutiopala. Kaada päälle kiehuva vesi, sekoita ja anna vetäytyä kannen alla noin 5 minuuttia.

Sekoita kuskusin joukkoon öljy, sitruunamehu ja pippuri. Pilko kasvikset ja feta ja lisää kuskusin joukkoon. Revi vielä sekaan tuoretta basilikaa.

1596116.jpg