Jos jostakin ruokablogista voi aina luottaa löytävänsä jonkun hyvän reseptin lähes mihin tahansa tarpeeseen, niin ehdottomasti Pastanjauhannasta. Tällä kertaa mielemme teki kovasti jotain, mihin menee vuohenjuustoa. Löysimmekin herkulliselta kuulostaneen hunajaisen vuohenjuustosalaatin ohjeen, ja kyllä muuten olikin täyden kympin arvoinen yhdistelmä tämä vuohenjuusto ja hunajakastike! Salaatti oli vuohenjuustoa lukuunottamatta muuten varsin kevyt. Tuunasimme hieman ohjetta opiskelijakukkarollemme ystävällisemmäksi (käytimme vain kahta salaattilaatua, yhden avocadon ja jauhettua rosmariinia tuoreen sijasta), mutta joka tapauksessa salaatista tuli herkullista. Suosittelemme! Ohjeesta tulee neljä annosta.

1 ruukku tammenlehtisalaattia
1 ruukku jääsalaattia
1 pieni kurkku (tai puolikas iso)
1 iso avocado
8 palaa paahtoleipää
1 pkt vuohenjuustoa (tarvitset salaattiin noin 16 siivua)
balsamicoa
mustapippuria
suolaa
oliiviöljyä
loraus sitruunamehua

Kastike:
4 rkl juoksevaa hunajaa
1 tl balsamicoa
n. 1 tl rosmariinia

Pese salaatit ja revi ne kulhoon. Pilko sekaan kurkku. Kuori ja pilko myös avocado ja lorauta hieman sitruunamehua avocadopalojen päälle tummumisen estämiseksi. Mausta salaatti rouhauksella mustapippuria, ripauksella suolaa ja sopivalla lorauksella oliiviöljyä ja balsamicoa. Sekoita salaatti perusteellisesti.

Sekoita kastikkeen ainekset pienessä kulhossa. Paahda jokaiselle syöjälle kaksi siivua paahtoleipää. Laita jokaisen leivän päälle kaksi palaa vuohenjuustoa ja mikrota n. 20-30 sekuntia leipiä, jotta juusto hieman sulaa. Asettele leivät lautasille salaattipedille ja annostele päälle mukavasti hunajakastiketta. Herkuttele ja ihastele, kuinka hyvin hunaja ja vuohenjuusto sopivatkaan yhteen.

1588340.jpg