Lihapullat:
400 g jauhelihaa (alkuperäisessä ohjeessa käytettiin lammasta, meillä oli naudan paistijauhelihaa)
3 rkl korppujauhoja
1/3 lihaliemikuutio
1 dl kuumaa vettä
1 kananmuna
mustapippuria, hienonnettuja tuoreita yrttejä maun mukaan (laitettiin basilikaa ja minttua)
Kastike:
2 isoa sipulia (laitettiin 3 pientä punasipulia)
3 valkosipulinkynttä
1 tlk tomaattimurskaa
suolaa ja pippuria
250 g kikherneitä
Valmista ensin kastike: Silppua sipulit ja valkosipulit ja kuullota öljyssä korkeareunaisessa paistinpannussa. Lisää tomaattimurska ja mausteet.
Tee lihapullat: Murskaa lihaliemikuutio korppujauhojen sekaan pienessä kulhossa. Sekoita ja kaada joukkoon kuuma vesi. Sekoita vielä ja anna turvota.
Sekoita isommassa kulhossa keskenään jauheliha, muna, mausteet ja yrtit. Lisää turvonnut korppujauho nesteineen.
Pyörittele taikinasta isoja lihapullia ja nosta kypsymään tomaattikastikkeeseen.
Anna hautua kannen alla miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia. Käännä lihapullat puolessa välissä.
Lisää kikherneet ja anna niiden lämmetä. Älä enää keitä, etteivät ne muhjaannu.
Tarjoa nauhapastan, parmesaanin ja ketsupin kera. Nam!
Kommentit