100-200 g nokkosenlehtiä
2-3 rkl voita tai margariinia (laitettiin Oivariinia)
1 valkosipulinkynsi
2 dl ruokakermaa
1/2 dl parmesaaniraastetta
mustapippuria
suolaa
200 g fettuccine-pastaa
Kerää pastaa varten mahdollisimman nuoria ja pieniä nokkosenlehtiä. Huuhtele ne hyvin ja ryöppää keittämällä 2-3 minuuttia pienessä määrässä suolalla maustettua vettä. Valuta ja puristele pois liika neste. Hienonna nokkonen veitsellä.
Pane reilusti voita paistinpannulle ja kuullota siinä hienonnettua valkosipulinkynttä muutama minuutti.
Lisää pannuun hienonnettu nokkonen ja paista sitä sekoitellen hiljaisella lämmöllä 2-3 minuuttia.
Sekoita nokkosen joukkoon kerma, parmesaaniraaste, vastajauhettua mustapippuria ja tarvittaessa suolaa.
Keitä pastaa kunnes se on al dente ja sekoita kastike hyvin pastan joukkoon.
Raasta annosten päälle parmesaania. Jos olet uskaliaalla tuulella, koristele tuoreilla nokkosenlehdillä (pesemme kätemme vastuusta). Me tyydyttiin kyllä ihan vaan basilikaan.
Kommentit