Insipiraation näihin saimme siitä, kun kävimme viikonloppuna Kalliossa sijaitsevassa Vegemestassa paljon kehutuilla soijaburgereilla. Olivat muuten maukkaita, joten voimme suositella.
Ohje on neljälle.
Korianteri-basilika -kastike:
n. 3 rkl tuoretta korianteria
n. 2 rkl tuoretta basilikaa
1 prk kermaviiliä
1 rkl makeaa chilikastiketta
0,5 tl mustapippuria
1 valkosipulinkynsi
Pilko basilika, korianteri ja valkosipuli pieneksi ja sekoita kermaviilin joukkoon. Lisää chilikastike ja mustapippuri, sekoita, ja anna maustua jääkaapissa pari tuntia.
Tofupihvit:
n. 250-300 g tofua
1 dl vehnäjauhoja
1 pieni sipuli
2 tl kuivattua korianteria
2 tl juustokuminaa
3 tl suolaa
Pilko tofu pieniksi paloiksi. Silppua sipuli. Sekoita tofu, sipuli ja mausteet kulhossa ja sekoita tasaiseksi joko käsin, sauvasekoittimella tai tehosekoittimella. Lisää jauhot ja sekoita huolellisesti. Muotoile neljäksi pihviksi ja paista mukavan ruskeiksi öljytilkassa paistinpannulla.
Lohkobataatit:
4 keskikokoista bataattia
öljyä
grilli- tai yleismaustetta
Pese bataatit huolellisesti juuresharjalla. Leikkaa ne sitten puoliksi, ja puolita puolikkaat pari kertaa kunnes saat sopivan kokoisia lohkoja. Laita lohkot kulhoon, kaada päälle reilu loraus öljyä ja mausta grilli- tai yleismausteella. Sekoita, jotta mauste ja öljy leviää kaikkiin lohkoihin. Paista uunissa 200 asteessa n. 20 minuuttia tai kunnes lohkobataatit ovat kypsiä.
Lisäksi tarvitset:
4 ruispalaa tai vastaavaa
3-4 tomaattia
salaattia
ketsuppia
Siivuta tomaatit ja anna valua hetken. Täytä burgerisi korianterikastikkeella, pihveillä, tomaatilla, salaatilla ja ketsupilla. Syö burgerit lohkobataattien kera. Ylijääneen korianterikastikkeen voit käyttää lohkobataattien kastikkeeksi, se sopi niillekin oikein passelisti.
Kommentit