Pohja:
175 g voita tai margariinia
2/3 dl sokeria
1 keltuainen (säästä valkuainen täytteeseen)
4,5 dl vehnäjauhoja
Täyte:
3 munaa
1 valkuainen
1 dl sokeria
2 dl kookoskermaa
1 dl kuohukermaa
1 tl vaniljasokeria (tai 1 vaniljatanko)
200 g pakastevadelmia
Pinnalle:
kookoslastuja tai -hiutaleita
Vatkaa pohjaa varten sokeri ja rasva vaahdoksi. Lisää keltuainen ja vehnäjauhot. Sekoita tasaiseksi. Painele taikina piirakkavuuan pohjalle ja reunoille. Taikinan voi laittaa tämän helpottamiseksi hetkeksi jääkaappiin, mutta ei kannata liioitella. Meillä siitä tuli niin kivikova, että se kolahteli ympäriinsä ja sitä piti suunnilleen leikata veitsellä...
Valmista täyte. Riko munat kulhoon (laita sekaan myös valkuainen) ja vatkaa niiden rakenne rikki. Lisää joukkoon sokeri, vaniljasokeri ja kermat.
Kaada täyte piiraspohjan päälle. Ripottele päälle vadelmat ja viimeistele kookoslastuilla- tai hiutaleilla.
Paista uunin keskitasolla 180-asteessa noin 40-45 minuuttia.
Kommentit