On ollut pidempään aikeena tehdä simpukkapastaa tuoreista simpukoista. Tänään emme kuitenkaan juhannuskiireiden vuoksi jaksaneet käydä niitä metsästämässä, vaan tyydyimme purkkisimpukoihin. Ohjeessa meitä inspiroi keittokirjamme Maailman ruokia: Italia. Ihan hyvä ruoka oli, ehkäpä ripaus enemmän suolaa olisi ollut paikallaan. Pasta oli helppo eikä sen teossa kauaa nokka tuhissut. Ohjeesta tulee kaksi annosta. Testaamme kyllä joskus vielä ne tuoreetkin simpukat.

1 prk        simpukoita
1,75 dl      valkoviiniä
n. 0,25 dl  oliiviöljyä
3             isoa valkosipulinkynttä
tuoretta persiljaa
mustapippuria
suolaa

Laita pastavesi kiehumaan ja pasta sekaan, kun vesi kiehuu.

Pilppua valkosipulinkynnet ja kuullota ne paistinpannulla öljyssä. Lisää sitten valkoviini ja anna alkoholin haihtua pois. Mausta mustapippurilla ja suolalla.

Valuta simpukat. Lisää ne ja keitetty pasta pannulle. Silppua mukaan persiljaa ja sekoittele huolellisesti. Anna nopeasti kuumentua kuumalla levyllä ja tarjoile sitten välittömästi.

1659966.jpg