Pohja:
2 luomumunaa
1 dl sokeria
25 g voita tai margariinia
1/2 dl vehnäjauhoa
3/4 dl perunajauhoa
3/4 tl leivinjauhetta
voita ja vehnäjauhoa jauhottamiseen
Raparperitäyte:
250 g raparperia paloina
1,25 dl hillosokeria
1/2 dl fariinisokeria
1/2 tl vaniljasokeria
Lisäksi:
kostutukseen mehua (meillä karpalomehua)
2 dl kuohukermaa
mansikoita
Sulata pohjaa varten voi ja jätä jäähtymään (älä liioittele jäähdytysajan kanssa, mulla margariini päätti kiinteytyä uudestaan jäähdyttämisen aikana...).
Lämmitä uuni 175 asteeseen. Voitele kakkuvuoka ja jauhota.
Vaahdota munat ja sokeri vaahdoksi ja lisää jäähtynyt voisula. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja sekoita varovasti vaahdon joukkoon.
Kaada vuokaan ja paista keskitasolla noin 25-30 minuuttia. Anna jäähtyä.
Tee raparperitäyte: Laita raparperipalat ja sokerit kattilaan ja sekoita. Kuumenna ja sekoittele kunnes muodostuu hilloketta (vie noin 10 minuuttia). Anna jäähtyä hetki.
Halkaise kakkupohja ja kostuta puoliskoja mehulla. Vaahdota kerma. Levitä alemmalle kakkupuoliskolle raparperihilloke (meillä jäi hilloketta vähän yli, loppu maistui hyvältä puuron ja maidon kera) ja noin 1/3 kermavaahdosta. Nosta päälle yläpuolisko ja koristele kermalla ja mansikoilla.
Kommentit