Eilen herkuteltiin suussasulavalla Monkeyfoodista löytyneellä raparperitäytteisellä mansikkakakulla. Mansikkakakku on kyllä varma kesän merkki, vaikka lämpömittari ei suostukaan nousemaan yli 20 asteen. Ohjeesta riitti viidelle herkuttelijalle, tosin viimeisenä paikalle saapunut joutui tyytymään yhteen pieneen palaan. Eli olisi tämä nelistäänkin popsittu parempiin suihin, nams! Pitää vielä mainita, että oli muuten Tuulin ensimmäinen alusta loppuun tehty täytekakku ikinä. Vähän lätsähti, mutta se ei makua haitannut :)

Pohja:
2            luomumunaa
1 dl         sokeria
25 g        voita tai margariinia
1/2 dl      vehnäjauhoa
3/4 dl      perunajauhoa
3/4 tl       leivinjauhetta
voita ja vehnäjauhoa jauhottamiseen

Raparperitäyte:
250 g      raparperia paloina
1,25 dl    hillosokeria
1/2 dl      fariinisokeria
1/2 tl       vaniljasokeria

Lisäksi:
kostutukseen mehua (meillä karpalomehua)
2 dl         kuohukermaa
mansikoita

Sulata pohjaa varten voi ja jätä jäähtymään (älä liioittele jäähdytysajan kanssa, mulla margariini päätti kiinteytyä uudestaan jäähdyttämisen aikana...).

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Voitele kakkuvuoka ja jauhota.

Vaahdota munat ja sokeri vaahdoksi ja lisää jäähtynyt voisula. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja sekoita varovasti vaahdon joukkoon.

Kaada vuokaan ja paista keskitasolla noin 25-30 minuuttia. Anna jäähtyä.

Tee raparperitäyte: Laita raparperipalat ja sokerit kattilaan ja sekoita. Kuumenna ja sekoittele kunnes muodostuu hilloketta (vie noin 10 minuuttia). Anna jäähtyä hetki.

Halkaise kakkupohja ja kostuta puoliskoja mehulla. Vaahdota kerma.  Levitä alemmalle kakkupuoliskolle raparperihilloke (meillä jäi hilloketta vähän yli, loppu maistui hyvältä puuron ja maidon kera) ja noin 1/3 kermavaahdosta. Nosta päälle yläpuolisko ja koristele kermalla ja mansikoilla.

1677184.jpg