1 kg lampaanlihaa
1 rkl öljyä
2 isoa sipulia
3 valkosipulinkynttä
1 prk bulgarianjogurttia
1 rkl jauhettua korianteria
2 tl juustokuminaa
1 tl kardemummaa
2-4 tl chiliä
1/2 tl jauhettua neilikkaa
1 tl kurkumaa
2 tl jauhettua inkivääriä
2 tl garam masalaa
500 g tomaattimurskaa
Leikkaa liha suupalan kokoisiksi kuutioiksi ja poista ylimääräinen rasva. Pilko sipulit ja valkosipulit. Kuullota sipuli ja valkosipuli öljytilkassa ison kattilan tai wokkipannun pohjalla.
Lisää kuullottuineiden sipulien joukkoon kaikki mausteet. Sekoita huolellisesti. Lisää sitten lihakuutiot ja paista minuutti-pari sekoitellen. Lisää sitten tomaattimurska ja jogurtti. Sekoita ja anna hautua kannen alla 1-2 tuntia, tai kunnes liha on mielestäsi tarpeeksi mureaa. Tarkista lopuksi maku ja tarjoa riisin ja vaikkapa mangochutneyn (meillä oli korianteri-minttuchutneytä, sopi hyvin) kera.
Kommentit