Suuri aasialainen keittokirjamme luovutti sisuksistaan tänään reseptin rogan joshille. Kyseessähän on siis intialainen tomaatti-jogurttikastikkeesta tehty curry. Parhaan lopputuloksen saamiseksi tässä tulisi käyttää lampaanlihaa, mutta me käytimme nautaa kun sattui iso pala paistia olemaan. Annoksia tästä tulee 4-6.

1 kg   lampaanlihaa
1 rkl   öljyä
2       isoa sipulia
3       valkosipulinkynttä
1 prk  bulgarianjogurttia
1 rkl   jauhettua korianteria
2 tl    juustokuminaa
1 tl    kardemummaa
2-4 tl chiliä
1/2 tl jauhettua neilikkaa
1 tl    kurkumaa
2 tl    jauhettua inkivääriä
2 tl    garam masalaa
500 g tomaattimurskaa

Leikkaa liha suupalan kokoisiksi kuutioiksi ja poista ylimääräinen rasva. Pilko sipulit ja valkosipulit. Kuullota sipuli ja valkosipuli öljytilkassa ison kattilan tai wokkipannun pohjalla.

Lisää kuullottuineiden sipulien joukkoon kaikki mausteet. Sekoita huolellisesti. Lisää sitten lihakuutiot ja paista minuutti-pari sekoitellen. Lisää sitten tomaattimurska ja jogurtti. Sekoita ja anna hautua kannen alla 1-2 tuntia, tai kunnes liha on mielestäsi tarpeeksi mureaa. Tarkista lopuksi maku ja tarjoa riisin ja vaikkapa mangochutneyn (meillä oli korianteri-minttuchutneytä, sopi hyvin) kera.

1639372.jpg