Saimme lahjoituksena blogiamme varten litran kantarelleja viikonloppuna Tuulin äidiltä. Näitä blogissamme ei ole vielä näkynytkään. Puolesta litrasta teimme tänään perinteistä kantarellimuhennosta ja loput säästimme myöhemmäksi. Neuvoa muhennokseen katsoimme Uneliaalta kokilta. Ohje on kahdelle.

0,5 l      kantarelleja
2 dl       ruokakermaa
2          pientä sipulia (tai yksi iso)
1-2 tl    vehnäjauhoja
mustapippuria
suolaa
voita

Puhdista kantarellit ja tarvittaessa pilko hieman pienemmiksi. Pilko sipulit. Kuumenna paistinpannulla voinokare ja iske perään sipulisilppu ja sienet.

Paista sekoitellen kunnes suurin osa sienten nesteestä vaikuttaa irronneen. Lisää sitten joukkoon kerma. Anna hautua hetken aikaa. Suurusta halutessasi 1-2 teelusikallisella vehnäjauhoja. Mausta lopuksi muhennos mustapippurilla ja suolalla ja tarjoile vaikka uusien perunoiden kera!

1776161.jpg