Tänään oli vihdoin aika korkata jääkaapissa jo pari viikkoa odottanut arvostelupullo. Kaappasin siis Alkosta jokin aika takaperin mukaani tämän pienen tanskalaispanimon, Nørrebron, stoutin. Olen aiemmin maistellut (mutten arvostellut) saman panimon Bombay Pale Alea, joka oli ihan ookoota. Tämä olut oli hieman kehutumpi, joten pakkohan oli siis testata. Espressostout kuulosti lisäksi mielenkiintoiselta, en ollut aiemmin kahvioluita juonut.

Tuoksussa erottuu selvästi jo kahvi. Oluessa on lisäksi makea aromi, jo tuoksusta tulee jälkiruokaolutmainen vaikutelma. Olut on stout-tapaan hyvin tummaa ja vaahtoa muodostui niukasti, ja se katosi varsin pikaisesti.

Maultaan olut on erittäin pehmeä, suorastaan samettinen. Kahvi maistuu mukavasti, eikä yhtään liian selvästi tai vaimeasti. Oluen aromeissa on harvinaisen hyvä tasapaino. Alkoholi on saatu täysin piiloon eikä maistu lainkaan, vaikka alkoholiakin on 7,5 %. Oluessa on jälkiruokaolut-tapaan sopivasti makeutta. Oluessa maistuu sopivasti maltaisuutta ja jälkimakuna tulee esiin mukava lakritsaisuus. Olut on kuitenkin stoutiksi kohtalaisen kevyttä ja melko helposti juotavaa.

Erinomainen jälkiruokaolut, jota varjostaa ikävästi vain korkea (Alkossa 7,20 e, vaikkakin 0,6 l pullo) hinta. Kokonaisuus on hyvin tasapainossa ja olut on samettisen pehmeää. Nauti olut hieman viilennettynä, älä jääkaappikylmänä. Jos kahvimaisuus oluessa kiinnostaa ja Matti asuu jossakin muualla kuin kukkarossa, niin kokeile pois!

1778730.jpg