Eilisenä lämpimänä kesäiltana herkuttelimme (jälleen kerran) raparperiherkuilla. Tämän kertainen ohje löytyi Hedelmäpommi-blogista ja oli muuten hyvää! Kannattaa ehdottomasti kokeilla jos raparperia löytyy kaapista ja muutenkin.

Pohja:
100 g      margariinia
1 dl         sokeria
1            luomumuna
3 dl         vehnäjauhoja
1 tl         leivinjauhetta
1 tl         vaniljasokeria

Täyte:
5            raparperinvartta n. 1 cm paloina
2-3 rkl     fariinisokeria
1 prk       ranskankermaa (200 g, ei sitä vetisintä kevytversiota)
1            luomumuna
2-3 rkl     fariinisokeria
1 tl         vaniljasokeria
1 tl         kanelia

Sulata pohjaa varten margariini ja sekoita siihen sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita taikinan joukkoon. Levitä taikina piirakkavuuan pohjalle lastalla tai lusikalla.

Levitä raparperit pohjalle ja ripottele päälle eka osa fariinisokerista. Sekoita ranskankerma, muna, loppu fariinisokeri, vaniljasokeri ja kaneli keskenään ja kaada seos raparperien päälle.

Paista 175 asteessa noin 25 minuuttia.

1780015.jpg