Pohja:
100 g margariinia
1 dl sokeria
1 luomumuna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
Täyte:
5 raparperinvartta n. 1 cm paloina
2-3 rkl fariinisokeria
1 prk ranskankermaa (200 g, ei sitä vetisintä kevytversiota)
1 luomumuna
2-3 rkl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
Sulata pohjaa varten margariini ja sekoita siihen sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita taikinan joukkoon. Levitä taikina piirakkavuuan pohjalle lastalla tai lusikalla.
Levitä raparperit pohjalle ja ripottele päälle eka osa fariinisokerista. Sekoita ranskankerma, muna, loppu fariinisokeri, vaniljasokeri ja kaneli keskenään ja kaada seos raparperien päälle.
Paista 175 asteessa noin 25 minuuttia.
Kommentit