Kesä on toistaiseksi ollut aika viileä ja sateinen. Nyt kun sitten vihdoin iski lämpimät säät, niin mielemme alkoi kovasti tehdä jotain salaattia raskaiden ruokien sijaan. Olimme aiemmin bonganneet Uneliaalta kokilta hyvän kuuloisen tofu-perunasalaatin ja päätimme tehdä sitä. Tuli mukavan ruokaisa ja hauska salaatti, lisäsimme itse mukaan vielä salaatinlehtiä. Ohjeesta tulee kaksi ruokaisaa annosta.

250 g      tofua
2 rkl        soijakastiketta
1 rkl        öljyä
n. 10       pientä uutta perunaa
1            vihreä omena
n. 6        kevätsipulin vartta
salaattia
oliiviöljyä
balsamicoa
mustapippuria
suolaa

Tofun marinoinnin voi hoitaa kahdella tavalla. Voit pilkkoa tofun edellisenä päivänä suupaloiksi, laittaa palat kannelliseen kulhoon ja kaataa päälle soijakastikkeen ja öljyn. Sekoita rasiaa silloin tällöin. Me teimme näin tällä kertaa.

Toinen tapa on testattu myös toimivaksi. Ruoanlaittopäivänä leikkaa tofu paloiksi, ja paista pannulla öljyssä. Kaada sekaan pannulle myös soijakastiketta maun mukaan. Tämä tapa on näppärä jos ei muista/jaksa marinoida tofua yön yli.

Keitä perunat kypsiksi ja anna jäähtyä. Leikkaa sitten perunat sopiviksi paloiksi ja laita kulhoon.

Paista tofupalat öljyssä rapean kullanruskeiksi joka puolelta ja jätä hetkeksi jäähtymään. Leikkaa sillä välin kevätsipulin varret ja kuorittu omena paloiksi ja kaada kulhoon. Revi kulhoon salaattia. Kaada sekaan loraus oliiviöljyä ja balsamicoa, ja mausta vielä suolalla ja mustapippurilla. Sekoita perusteellisesti.

Sekoita mukaan tofupalat ja tarjoile heti.

1760315.jpg