250 g tofua
2 rkl soijakastiketta
1 rkl öljyä
n. 10 pientä uutta perunaa
1 vihreä omena
n. 6 kevätsipulin vartta
salaattia
oliiviöljyä
balsamicoa
mustapippuria
suolaa
Tofun marinoinnin voi hoitaa kahdella tavalla. Voit pilkkoa tofun edellisenä päivänä suupaloiksi, laittaa palat kannelliseen kulhoon ja kaataa päälle soijakastikkeen ja öljyn. Sekoita rasiaa silloin tällöin. Me teimme näin tällä kertaa.
Toinen tapa on testattu myös toimivaksi. Ruoanlaittopäivänä leikkaa tofu paloiksi, ja paista pannulla öljyssä. Kaada sekaan pannulle myös soijakastiketta maun mukaan. Tämä tapa on näppärä jos ei muista/jaksa marinoida tofua yön yli.
Keitä perunat kypsiksi ja anna jäähtyä. Leikkaa sitten perunat sopiviksi paloiksi ja laita kulhoon.
Paista tofupalat öljyssä rapean kullanruskeiksi joka puolelta ja jätä hetkeksi jäähtymään. Leikkaa sillä välin kevätsipulin varret ja kuorittu omena paloiksi ja kaada kulhoon. Revi kulhoon salaattia. Kaada sekaan loraus oliiviöljyä ja balsamicoa, ja mausta vielä suolalla ja mustapippurilla. Sekoita perusteellisesti.
Sekoita mukaan tofupalat ja tarjoile heti.
Kommentit