2 l marjoja (me laitettiin 1 l mansikoita ja lisäksi ehkä 1/2 l pakastevattuja eli ei ihan noin paljoa), esim. mansikoita, mustikoita, vattuja, lakkoja, viinimarjoja jne.
Zabaglione:
4 kananmunan keltuaista
5 rkl tomusokeria
4 rkl valkoviiniä
1/2 limetin kuori raastettuna
2 limetin mehu
Sekoita zabaglionen ainekset keskenään lämpöä kestävässä kulhossa (esim. metallinen).
Kiehauta kattilassa vettä (ei kannata laittaa liikaa) ja käytä sitä vesihauteena. Nosta zabaglione-kulho vesihauteen päälle ja vatkaa voimakkaasti kunnes seos on ilmavaa. Varo ettei seos kuumenee liikaa (yli 85 asteen) tai siitä tulee munakasta.
Nosta vaahdottunut zabaglione pois vesihauteesta ja vatkaa edelleen voimakkaasti kunnes se on jäähtynyt.
Pilko marjat annoskulhoihin ja kaada päälle zabaglionea.
Kommentit