Viime aikoina ollaankin tehty marjapiirakkaa marjapiirakan perään. Mutta mikäs siinä kun on ihania marjoja saatavilla. Käytiin viikonloppuna marjatalkoissa Tuulin mummolassa keräämässä karviaisia ja punaviinimarjoja ja nyt on pakkanen täynnä. Kuvat marjapensaista otti Tuulin veli Tuomas.

1834661.jpg

1834663.jpg

Tuoreista marjoista haluttiin tehdä jotain, missä tuoreus pääsisi oikeuksiinsa. Suuresta jälkiruokakirjasta löytyikin ohje herkulliseen torttuun, jota ei enää kypsennetä marjojen lisäämisen jälkeen. Tarjottiin eilen illalla tätä Emmalle ja Juhalle ja kaikki meni kerralla. Nam! Suosittelemme.

Murotaikina:
5 dl         vehnäjauhoja
1 dl         sokeria
200 g      voita tai margariinia
1            luomumuna
 
Vaniljakiisseli:
2 dl         kermaa
1 dl         maitoa
1            luomumuna
1/2 dl      sokeria
2 rkl        peruna- tai maissitärkkelysjauhoja
2 tl         vaniljasokeria
1/4 dl      rommia

Täyte:
1 - 1,5 l  tuoreita marjoja

Sekoita murotaikina-ainekset keskenään kulhossa sormin nyppien. Painele taikina piirakkavuuan pohjalle ja reunoille. Pistele taikinaan haarukalla reikiä.

Tue torttupohjan reuna paistoa varten foliosuikaleella. Paista uunin keskiosassa 15-20 minuuttia 200 asteessa. Poista folio kun pohja on ollut uunissa 10 minuuttia. Kypsän pohjan tulee olla kuivahko ja väriltään kullankeltainen. Anna jäähtyä.

Valmista vaniljakiisseli. Sekoita kattilassa kaikki ainekset vaniljasokeria ja rommia lukuunottamatta. Kuumenna kastiketta miedolla lämmöllä koko ajan vatkaten kunnes se sakenee. Jäähdytä kiisseli ja mausta se vaniljasokerilla ja rommilla.

Täytä torttupohja vaniljakastikkeella ja levitä päälle marjat kauniiksi ryhmiksi.

1834301.jpg