Murotaikina:
5 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
200 g voita tai margariinia
1 luomumuna
Vaniljakiisseli:
2 dl kermaa
1 dl maitoa
1 luomumuna
1/2 dl sokeria
2 rkl peruna- tai maissitärkkelysjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1/4 dl rommia
Täyte:
1 - 1,5 l tuoreita marjoja
Sekoita murotaikina-ainekset keskenään kulhossa sormin nyppien. Painele taikina piirakkavuuan pohjalle ja reunoille. Pistele taikinaan haarukalla reikiä.
Tue torttupohjan reuna paistoa varten foliosuikaleella. Paista uunin keskiosassa 15-20 minuuttia 200 asteessa. Poista folio kun pohja on ollut uunissa 10 minuuttia. Kypsän pohjan tulee olla kuivahko ja väriltään kullankeltainen. Anna jäähtyä.
Valmista vaniljakiisseli. Sekoita kattilassa kaikki ainekset vaniljasokeria ja rommia lukuunottamatta. Kuumenna kastiketta miedolla lämmöllä koko ajan vatkaten kunnes se sakenee. Jäähdytä kiisseli ja mausta se vaniljasokerilla ja rommilla.
Täytä torttupohja vaniljakastikkeella ja levitä päälle marjat kauniiksi ryhmiksi.
Kommentit