Tapakset-kirjasta löytyi heti munakoisoleipästen perään toinenkin hyvältä vaikuttava ohje. Kaikenlaiset perunasalaatit maistuvat yleensä herkullisilta eikä tämä tehnyt poikkeusta sääntöön. Ohje oli mukavan yksinkertainen ja perunoiden ja munien keittoa lukuunottamatta myös nopea. Ohjeesta tulee nelisen annosta.

n. 500 g      uusia perunoita
2               luomumunaa
1 prk          vaaleaa tonnikalaa paloina öljyssä
1               punasipuli
1               maustekurkku
2               tomaattia
oliiviöljyä ja viinietikkaa
suolaa ja pippuria
tuoreita yrttejä (laitettiin basilikaa ja oreganoa, alk.per. ohjeessa persiljaa)

Keitä perunat ja munat kypsiksi (munat n. 10 min.) ja anna jäähtyä.

Pilko perunat, munat, punasipuli, maustekurkku ja tomaatit kulhoon ja paloittele päälle tonnikala. Mausta oliiviöljyllä, viinietikalla, suolalla ja pippurilla maun mukaan. Revi vielä sekaan tuoreita yrttejä ja sekoita hyvin.

1799926.jpg