Löysimme hyvältä kuulostaneen reseptin Köyhiltä ritareilta, ja satuimme vielä saamaan viikonloppuna kalkkunan rintafilettä, joten päätimme kokkailla sen kormaksi. Reseptimme on hieman muokattu versio, josta tuli oikein hyvää. Kalkkuna toi hauskan vaihtelun kanan käyttöön (tai soijasuikaleiden). Ohjeesta riittänee neljälle.

Kalkkuna ja marinadi:

sopivasti    kalkkunan rintafilettä
0,5 dl        bulgarianjogurttia
1 rkl          inkivääritahnaa
2 tl           suolaa
0,5 rkl       sitruunamehua
1 tl           garam masalaa

Leikkaa rintafileet suupalan kokoisiksi ja laita kulhoon. Mittaa sekaan loput ainekset ja sekoita huolellisesti. Anna marinoitua jääkaapissa pari tuntia tai jos olet kärsimätön (kuten me olemme), siihen asti kunnes valmistat seuraavat vaiheet.

Kormakastike:

2        sipulia
4        valkosipulinkynttä
1 tl     sinapinsiemeniä
2 tl     currya
1 tl     jauhettua korianteria
2 tl     jauhettua juustokuminaa
1 tl     kardemummaa
1-2 tl  vahvaa chilirouhetta
1 rkl    inkivääritahnaa
1 tlk    tomaattimurskaa
2 dl     kookosmaitoa
1 dl     mantelilastuja
loput   marinadista ylijääneestä bulgarianjogurtista

Pilko sipuli ja valkosipuli. Ota mausteet valmiiksi esiin. Kaada wokkipannuun tilkka öljyä ja kuumenna pannu. Mittaa pannuun kaikki kuivat mausteet ja paista, kunnes mausteet alkavat tuoksua. Laita uuni lämpenemään 250 asteeseen grillivastuksia käyttäen.

Lisää sekaan pilkottu sipuli ja valkosipuli sekä inkivääritahna. Kuullota muutama minuutti. Lisää sitten sekaan tomaattimurska ja kookosmaito. Murskaa käsin mantelilastut mahdollisimman pieneksi ja avaa vasta sitten pussi. Sekoita mantelimurska kormakastikkeen joukkoon. Sekoita. Anna kastikkeen hautua levyllä miedolla lämmöllä n. 10 minuuttia.

Laita kalkkunanpalat uunipellille ja paista uunissa grillivastusten alla n. 5 minuuttia. Ota pelti ulos, ja siirrä kalkkunanpalat wokkipannuun. Anna niiden kypsyä rauhassa loppuun asti kastikkeen seassa.

Keitä riisi. Sekoita riisin keittoveteen n. 1 tl jauhettua neilikkaa. Keitä kypsäksi ja tarjoa kalkkunakorma neilikkariisin ja mangochutneyn kera. Juuri ennen tarjoamista sekoita kormakastikkeen joukkoon loput marinadista ylijääneestä bulgarianjogurtista.

1891445.jpg