Edelliset pastakotilot onnistuivat niin hyvin, että teki mieli kokeilla vastaavia uudestaankin. Tämänkertaisten kotiloiden ohje löytyi pastakirjasta Una Bella Spaghettata.

400 g       conchiglioni rigati-kotilopastaa
1             valkosipulinkynsi
1             sipuli
1             porkkana
500 g       tomaattimurskaa tai paseerattua tomaattia
5 lehteä    tuoretta basilikaa
n. 2 dl      oliiviöljyä friteeraukseen
1             munakoiso (n. 200 g)
200 g       savujuustoa
100 g       ricottaa tai raejuustoa
50 g         parmesaaniraastetta

Silppua valkosipuli, sipuli ja porkkana ja kuullota kattilassa oliiviöljytilkassa. Lisää tomaattimurska ja basilika ja anna kiehua hieman kokoon. Jätä odottamaan.

Pilko munakoisot n. 1 cm * 1 cm * 1 cm kokoisiksi kuutioiksi. Kuumenna öljy kattilassa. Öljy on tarpeeksi kuumaa kun se alkaa savuta. Friteeraa munakoisokuutioita n. 20 kpl kerrallaan kattilassa kunnes ne saavat hieman väriä. Nosta reikäkauhalla talouspaperilla päällystetylle lautaselle valumaan ja jäähtymään.

Keitä pasta al denteksi, valuta ja sekoita joukkoon oliiviöljyä tarttumisen estämiseksi.

Sekoita kulhossa täytteeksi 1/3 tomaattikastikkeesta, savujuusto raasteena, ricotta ja puolet munakoisoista.

Kaada uunivuokaan puolet jäljellä olevasta tomaattikastikkeesta ja loput munakoisot. Täytä pastakotilot täytteellä ja asettele vuokaan täyte ylöspäin. Kaada lopuksi päälle loppu tomaattikastike ja ripottele päälle parmesaani.

Paista uunissa 200 asteessa n. 10-15 minuuttia.