Teimme toissapäivänä iltaruoaksi maittavaa salaattia. Kaapissa sattui olemaan tofupala joka piti saada käytettyä, mutta salaatti kaipasi mielestämme jotain pientä piristystä sen lisäksi. Päätimme kokeilla lisätä tofun kaveriksi kylmäsavulohta. Kokeilu oli onnistunut, ja salaatti oli oikein maukasta. Kylmäsavulohi toi hauskan säväyksen salaattiin. Annoksia ohjeesta tuli kolme.

paria erilaista salaattia, laitoimme rucolaa ja tammenlehvää
puolikas kurkku
1 pala   tofua
1 pkt    kylmäsavulohta
1         oranssi paprika
reilu kourallinen auringonkukansiemeniä
oliiviöljyä
balsamicoa
loraus soijakastiketta

Paahda hetken aikaa auringonkukansiemeniä paistinpannulla, kunnes ne saavat hiukan väriä. Kaada ne sitten kulhoon, ja revi sekaan huuhdellut salaatit.

Pilko sopiviksi paloiksi kurkku ja paprika ja lisää kulhoon. Pilko myös kylmäsavulohi sopiviksi siivuiksi ja lisää sekaan.

Pilko tofu sopivan kokoisiksi suupaloiksi ja paista öljytilkassa pannulla, kunnes ne alkavat muuttua kullanruskeiksi. Lisää sitten pannulle loraus soijakastiketta ja sekoittele, kunnes kaikki tofupalat ovat maustuneet. Lisää tofupalat salaatin sekaan, mausta tilkalla oliiviöljyä ja balsamicoa, sekoita huolellisesti, ja ala herkutella.

2016709.jpg