Teki mieli tehdä pitkästä aikaa jotain aasialaista, joten kaivoimme esiin luotettavan Suuren aasialaisen keittokirjan. Indonesia-osasta löytyi herkulliselta kuulostanut lammascurry, josta muokkasimme soijasuikalecurryn. Tuli makoisaa ja mukavan tulista, tarjosimme lisukkeena mangochutneytä joka toi omalla makeudellaan hyvän säväyksen. Ohjeesta tulee noin kolme annosta.

3 dl       soijasuikaleita (jos tahdot tehdä lampaasta, niin n. 600 g riittänee)
2          isoa sipulia
muutama siivu sitruunankuorta (korvaamassa sitruunaruohonvartta)
4          valkosipulinkynttä
peukalon kokoinen pala inkivääriä
2,5 tl    kurkumaa
4         tulista, pientä punaista chiliä
1 tl       raputahnaa
1          kanelitanko
1,5 tl    jauhettua neilikkaa
5 dl      kookosmaitoa
öljyä
(vehnäjauhoja)

Kiehauta vettä vedenkeittimessä ja turvota soijasuikaleita kuumassa vedessä lihaliemikuution kera n. 20 minuuttia.

Silppua sipuli, valkosipuli, inkivääri ja chilit. Kaada wokkipannun pohjalle loraus öljyä ja kuumenna se. Lisää sitten sekaan raputahna, ja paista minuutti. Lisää sitten joukkoon silputut ainekset sekä kaikki mausteet. Paista sipuliseosta sekoitellen joitakin minuutteja, kunnes sipuli on kunnolla kuullottunut.

Lisää sitten joukkoon valutetut soijasuikaleet. Paista hetken aikaa sipuliseoksen kera. Lisää sitten kookosmaito. Anna porista vaikkapa sen aikaa, mitä riisin keittämiseen menee. Jos haluat currystä hieman vähemmän juoksevaa, voit suurustaa lisäämällä joukkoon hieman vehnäjauhoja. Tarjoa riisin ja mangochutneyn kera!

Jos teet ruoan lampaasta, niin anna kiehua ilman kantta noin 1,5 tuntia välillä sekoittaen, kunnes lammas on kypsää.