Jokin aika takaperin Alkoihin on ilmaantunut tämä kehuttu imperial stout. Koska kyseinen oluttyyppi on ehkäpä suosikkini, niin päätinpä pullon tullessa vastaan hyllyllä napata sen parempaan talteen ja siirtyä pitkästä aikaa olutarvostelun pariin. Join olueni huoneenlämpöisenä, suosituslämpötila tälle on pullon mukaan 14-18 astetta. Lämpimämpikin toimii, mutta kylmempänä ei taatusti kannata tätä nauttia.

Vaahtoa ei tullut juuri nimeksikään. Tuoksussa erottuu maltaisuus ja hiven tummaa suklaata. Väriltään olut on lähes sysimustaa, kuten kunnon imperial stoutin toki kuuluukin olla.

Maussa erottuu selkeästi tumma suklaa sekä paahteinen kahvi. Humalaa on myös sopivasti, ehkä voisi hitunen lisää olla omaan makuuni. Olut on myös hieman makea, ja todella pehmeä. Pullo (0,33 l) katoaa liiankin helposti, vaikka sisältää 9 % alkoholia. Todella helposti juotavaa, eikä alkoholi maistu tippaakaan. Aromimaailma on erittäin monimuotoinen ja tästä saa kyllä paljon irti, njam!

Harmi, että hinta on pieneksi pulloksi kohtalaisen korkea, 3,25 €. Toisaalta ottaen huomioon imperial stouttien tämänhetkisen alennustilan Alkossa, on tämä kyllä pakko-ostos jokaiselle tyylilajin ystävälle. Ikävä on yhä Nögnen imperial stouttia, ei tämä ihan yhtä herkullista ole. Siitä huolimatta erittäin maistuva mallaspirtelö, ansaitsee helposti Antto suosittelee -leiman.

2062775.jpg