Teki kovasti mieli jotain texmexiä, joten päätimme tehdä pitkästä aikaa fajitaksia! Nam, fajitakset. Testasimme ensimmäistä kertaa täytteenä soijasuikaleita kanan tai vastaavien sijaan, ja homma onnistui oikein mallikkaasti. Soijasuikaletäytteeseen tuli mukavasti makua ja tuore itsetehty guacamole kruunasi koko homman. Omatekoinen guacamole voittaa kyllä kaupan "guacamolet" 100-0, eikä tosin ole mikään ihmekään, kun noissa kaupan versioissa taitaa olla avocadoa huikeat 3-5 %! Kypsien avocadojen löytäminen on tietysti ainainen murhe, jos mistään ei löydy niin kannattaa ostaa päivää tai kahta etukäteen avocadot ja jättää huoneenlämpöön kypsymään.

Soijasuikaletäyte oli tosiaan helppotekoinen ja huokea täytevaihtoehto kanan sijaan siis, suosittelemme kokeilemaan! Aineksista tuli sopivasti täytettä kahdeksaan normikokoiseen tortillalättyyn.

Soijasuikaletäyte + muut oheishärpäkkeet:

3 dl       soijasuikaleita
1          lihaliemikuutio
1 pss     santa marian fajitas-mausteseosta
1 dl       vettä
1 prk     tomaattipyrettä
1          sipuli
2-4 tl    tulista chilirouhetta tai pari tuoretta tulista chiliä
reilu rouhaus mustapippuria
4          tomaattia
1          punasipuli
salaattia
tortillalättyjä

Guacamole:

2          avocadoa
1 prk     kermaviiliä
2          valkosipulinkynttä
1 tl       sitruunamehua
rouhaus mustapippuria

Laita ensin soijasuikaleet turpoamaan lihaliemikuution kera kiehautettuun veteen. Tee sitten guacamole. Halkaise avocadot ja irrota kuoret hedelmälihasta esim. lusikalla. Jätä toinen kivi talteen! Pilko veitsellä avocadot mahdollisimman pieniksi paloiksi ja pistä kulhoon. Survo haluamallasi konstilla avocadot mahdollisimman sosemaiseksi, itse tyydyin kourani käyttöön tässä asiassa. Pilko valkosipulinkynnet ja lisää joukkoon. Lisää sekaan myös kermaviili, reilu rouhaus mustapippuria ja sitruunamehu. Sekoita tasaiseksi. Kuulin tässä sellaisen vinkin, että jos guacamolen sekaan laittaa toisen avocadon kivistä, niin guacamole ei tummu vaan pysyy kauniin vihreänä. No, mehän popsimme guacamolen niin pikaisesti ettemme päässeet toteamaan tämän todenperäisyyttä, mutta kokeilkaa pois! Laita guacamole jääkaappiin maustumaan.

Sitten valmista soijasuikaletäyte. Pilko sipuli ja kuullota sitä pannulla öljytilkassa. Mausta mustapippurilla ja reilulla määrällä chiliä. Valuta soijasuikaleet ja lisää ne pannulle. Paista 1 min sekoitellen. Lisää sitten sekaan fajitasmauste ja vesi. Sekoittele. Lisää joukkoon myös tomaattipyre. Paista sekoitellen pari minuuttia, ota sitten paistinpannu pois levyltä.



Nauti fajitakset soijasuikaletäytteen, guacamolen ja esim. tomaattikuutioiden (kannattaa valuttaa lävikössä), punasipulin ja salaatin kera ja syö mahasi pinkeäksi!