Hyvää uutta vuotta kaikille! Tänään valmistui Trendin ohjeella salaattia, johon käytettiin ekaa kertaa ikinä meidän keittiössä punajuurta. Pari pikku juttua selvisi kantapään kautta, kuten se, että punajuurta ei voi täysin verrata perunaan valmistuksessa. Pieni vesimäärä imeytyi nopeasti punajuuriin ja ne paloivat pohjaan. Onneksi kuitenkin olivat sen verran kypsiä jo, että avuksi riitti pelkkä noen raapiminen pois pinnalta. Huhhuh... No mutta hyviä olivat joka tapauksessa, suhteemme jatkuu varmasti tämänkin jälkeen. Makeat punajuuret toivat salaatissa juuri sopivaa vastapainoa suolaiselle feta-juustolle. Ohjeesta tulee neljä pienehköä annosta.

2         punajuurta
3-4 dl   kuviopastaa
1         salaattiruukku (meillä tammenlehvää)
1/2 rs   kirsikkatomaatteja
100 g   fetaa
auringonkukansiemeniä
oliiviöljyä
balsamiviinietikkaa
mustapippuria

Pese punajuuret ja pilko ohuehkoiksi puoliympyröiksi. Niitä ei tarvitse kokemuksemme mukaan kuoria, toisin kuin voisi kuvitella. Hyviä tuli kuorimattakin. Keitä runsaassa vedessä kypsiksi, tähän menee ehkä 15-20 minuuttia, emme tiedä, koska omamme paloivat pohjaan.

Keitä pasta kypsäksi ja lorauta sekaan oliiviöljyä klimppiintymisen estämiseksi.

Paahda siemenet kuivalla pannulla.

Asettele vadille salaatinlehdet, pasta, punajuuret, feta ja tomaatit. Ripottele pinnalle siemenet ja mausta öljyllä, etikalla ja mustapippurilla.




Tarjoiluastiana käyttämämme uusi vati on Tuulin mummon maalaama (kuten monet muutkin astiat, joita voi bongailla ruokakuvista). Siitä tuli juuri toiveiden mukainen, kiitos mummolle!