Tätä ruokaa teimme jo viime viikolla, mutta erinäisten kiireiden vuoksi emme ole ehtineet raapustaa reseptiä blogiin. Bongasimme Glorian Ruoka & Viini -lehdestä herkulliselta näyttäneen lohireseptin, jossa oli käytetty hauskana lisänä pekonia. Resepti myös osoittautui hyväksi, pekoni ja vuohenjuusto sopivat mukavasti lohen seuraksi. Lisukeeksi teimme yksinkertaista vihreää avocadosalaattia. Ohjeesta riittää kahdelle.

  • 400 g lohifileetä
  • muutama siivu pekonia
  • 1 pötkö vuohenjuustoa (käytimme sellaista paksua pötköä pienen palan)
  • 1 tl timjamia
  • mustapippuria

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Leikkaa pekoni suikaleiksi ja paista pannulla rapeaksi. Leikkaa lohi kahdeksi palaksi ja laita palat vuokaan nahkapuoli alaspäin. Mausta lohi timjamilla ja mustapippurilla. Leikkaa isosta vuohenjuustopötköstä sopivia paloja ja laita lohen päälle. Ripottele päälle rapeiksi paistetut pekoninpalat.

Paista uunissa n. 10 - 15 min, kunnes lohi on juuri kypsää. Syö herkku vaikka vihreän salaatin kera.