Perunasalaatit ovat kovasti etenkin Tuulin mieleen, joka bongasi tämänkertaisen reseptin Chocochili-blogista. Alkuperäisessä reseptissä käytettiin tofua halloumin sijasta, mutta tofu oli päässyt loppumaan lähi-Alepasta. Halloumi maistui joka tapauksessa ihanalta tässä salaatissa, suolainen ja narskuva koostumus sopi tähän kuin nenä päähän.

4        kiinteää perunaa
1 rs     kirsikkatomaatteja
5        aurinkokuivattua tomaattia öljyssä
2 tl     kapriksia
1        pieni punasipuli
100 g  halloumia
1/2     basilikaruukku
oliiviöljyä
balsamiviinietikkaa
mustapippuria

Keitä perunat kypsiksi ja anna jäähtyä. Paloittele kulhoon kirsikkatomaattien, aurinkokuivattujen tomaattien ja punasipulin kanssa. Lisää joukkoon kaprikset.

Huuhtele halloumista ylimääräiset suolat ja pilko kuutioiksi. Paista kuivalla pannulla lastalla käännellen, kunnes palat alkavat ruskistua.

Sekoita halloumipalat salaatin joukkoon ja revi lopuksi sekaan basilika. Lorauta sekaan reilusti oliiviöljyä ja korkillinen balsamiviinietikkaa. Mausta lopuksi mustapippurilla ja sekoita.