Tänään popsimme pitkästä aikaa hampurilaisia. Vaihtelu kuitenkin virkistää, joten päätimme keksiä purilaisiin jotain uutta. Ratkaisuksi keksimme halloumipihvit, joita emme olleet ennen purilaisissa kokeillutkaan ja uudesta Rakkautta, oliiveja ja timjamia -keittokirjastamme löysimme mukavalta kuulostaneen avocadosalsan. Avocadosalsan sitruuna oli vähän liian dominoiva tähän ruokaan, joten jos teet sitä hampurilaisten kanssa niin laita vähemmän sitruunaa. Muissa yhteyksissä avocadosalsa toimii varmaan oikein mainiosti. Ohjeesta tulee neljä purilaista.

Avocadosalsa:

  • 1 avocado
  • 1 tomaatti
  • 1 punasipuli
  • puoli nippua tuoretta korianteria
  • puolikkaan sitruunan kuori ja mehu
  • suolaa
  • mustapippuria
  • oliiviöljyä

Pese sitruuna huolellisesti ja raasta puolet sen kuoresta kulhoon. Purista kulhoon myös puolikkaan mehu. Lisää joukkoon mustapippuria, suolaa ja 1 rkl oliiviöljyä. Leikkaa avocadot ja tomaatit todella pieniksi paloiksi ja pane kulhoon. Silppua myös punasipuli pieneksi ja lisää sekaan. Revi kulhoon vielä tuoretta korianteria, sekoita huolellisesti ja anna maustua sen aikaa kun valmistat halloumipihvit.

Lisäksi:

  • 1 pkt halloumia (200 g)
  • 2 tomaattia
  • salaattia
  • majoneesia
  • thaichilikastiketta
  • 4 reissumiestä

Leikkaa halloumi neljäksi pihviksi ja paista pannulla ruskeaksi. Tarjoa burgerit lisukkeiden ja avocadosalsan kera.