Kokkasin tätä jo eilen, mutta teknisten ongelmien vuoksi sain reseptin vasta tänään blogiin. Tuulin lomaillessa Madridissa intouduin tekemään eilen kiinalaista ja hetken sopivaa reseptiä etsittyäni löysin simppelin kanareseptin johon päätin lisätä viisimaustetta, kun sitä kerrankin sattui olemaan. Yön aikana maut olivat selkeästi tasoittuneet ja ruoka oli maukkaampaa toisena päivänä. Mukava kiinalainen ruoka, pitäisikin tehdä kiinalaista useammin. Ohjeesta tuli kolme annosta.

  • 1 pkt (450 g) maustamattomia broilerinsuikaleita
  • öljyä
  • 2 tl tulista chilirouhetta
  • peukalonpään kokoinen pala tuoretta inkivääriä
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 punainen paprika
  • 1 kesäkurpitsa
  • 1 purjo
  • 3 tl viisimaustetta
  • 2 tl kalakastiketta
  • 3/4 dl soijakastiketta
  • 2 rkl etikkaa
  • 1/2 dl vettä
  • 1 rkl maizenaa

Kaada wokkipannuun reilu loraus öljyä. Pilko valkosipulit ja inkiväärit. Suikaloi paprika ja kesäkurpitsa pieniksi suikaleiksi ja pilko purjo. Lisää pannuun valkosipuli ja chilirouhe ja kuullota pari minuuttia. Lisää sitten joukkoon pilkottu inkivääri.

Lisää joukkoon kanasuikaleet ja paista viitisen minuuttia. Lisää sitten joukkoon viisimauste, sekoita huolellisesti ja paista minuutti.

Lisää sitten pannuun soijakastike, kalakastike ja etikka. Lisää saman tien pannuun paprikasuikaleet ja purjo. Paista muutama minuutti sekoitellen ja lisää sitten sekaan kesäkurpitsa. Paista taas muutama minuutti.

Sekoita puoleen desiin kylmää vettä maizena. Lisää wokkipannuun ja sekoita huolellisesti. Näin ruoka saa oikeanlaisen rakenteen. Jos kastike vaikuttaa liian paksulta, lisää vettä sen mukaisesti. Anna kiehua minuutti-kaksi. Tarjoa riisin kanssa.

1242237896_img-d41d8cd98f00b204e9800998e