Hyvät myöhästyneet vaput vielä kaikille! Tämä resepti olisi pitänyt saada julkaistua ennen vappua, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Teimme vappusimaa neljä litraa ja ohje on sekoitus Ruokatorstain ja fariinisokeripaketin kyljestä löytyneistä ohjeista. Simasta tuli hyvää! Ensi kerralla testaamme hunajasimaa, sellaista kunnon wanhan ajan viikinkisimaa.

  • 2 sitruunaa
  • 2,5 dl fariinisokeria
  • 2,5 dl sokeria
  • 4 l vettä
  • 1/8 tl hiivaa
  • rusinoita

Pese sitruunat huolellisesti ja kuori keltainen osa ämpärin pohjalle perunankuorimaveitsellä. Nylje valkoinen osa ja heitä pois. Viipaloi hedelmäliha. Lisää hedelmäliha ämpäriin. Mittaa joukkoon sokerit.

Keitä puolet vedestä ja kaada ämpäriin. Loput vedestä lisää sekaan kylmänä. Liuota hiiva kädenlämpöiseen kupilliseen vettä ja sekoita ämpäriin. Varo, ettet tapa hiivaa laittamalla sitä liian kuumaan veteen!

Käytä simaa huoneenlämmössä 1-2 vuorokautta. Siivilöi sima ja pullota. Pane jokaiseen pulloon muutama rusina ja teelusikallinen sokeria. Sima valmistuu huoneenlämmössä noin kolmessa päivässä ja jääkaapissa noin viikossa. Säilytä viileässä ja käytä noin viikon kuluessa.

1240943181_img-d41d8cd98f00b204e9800998e