Sekoiteltiin Juhannuksena grillailujen seuraksi makoisaa salaattia. Maisteltiin tätä salaattia ekaa kertaa Anton äidin tekemänä ja se oli niin hyvää, että oli pakko kokeilla itsekin. Ohje on alunperin jommasta kummasta iltapäivälehdestä, ei ole muistissa kummasta.

  • 2         appelsiinia
  • 1         fenkoli
  • 1         lehtisalaattiruukku
  • 1         tammenlehväsalaattiruukku
  • 1/4      persiljaruukku

Kastike:

  • 1          valkosipulinkynsi silputtuna
  • 2 tl       sinappia
  • 0,5 dl   etikkaa
  • 1 dl      oliiviöljyä
  • suolaa ja pippuria

Kuori appelsiinien valkoinen osa pois terävällä veitsellä ja leikkaa siivuiksi. Poista samalla myös siemenet. Pilko fenkoli suikaleiksi. Asettele salaatin ainekset lautaselle tai kulhoon.

Sekoita kastiketta varten kaikki ainekset ja kaada salaatin päälle. Kääntele sekaisin.