Löysimme hyvän kuuloisen tapasreseptin Herne nenässä -blogista ja intouduimme tekemään hieman tapaksia aurinkoisen sunnuntaipäivän kunniaksi. Perunoiden lisäksi teimme vuohenjuusto-balsamicosiirappileipiä ja lisukkeena oli vielä aurinkokuivattuja tomaatteja ja oliiveja. Perunat olivat tosi maukkaita ja näitä teemme varmasti jatkossakin tapasiltoihimme. Perunoista riitti juuri mukavasti kahdelle.

  • 1/2 kg perunoita
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 1 rkl etikkaa
  • 1 tl tulista chilikastiketta (esim. habanerotabascoa, me toki laitoimme Pain 100 % -kastiketta)
  • majoneesia maun mukaan, me laitoimme n. 1/3 tuubillista
  • 2 valkosipulinkynttä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 2 tl paprikajauhetta

Valmista ensin kastike. Pilko valkosipuli ja kuullota kattilassa oliiviöljytilkassa. Lisää joukkoon tomaattimurska ja keitä hetki. Mausta mustapippurilla, etikalla, suolalla ja chilillä. Lisää joukkoon majoneesi. Kaada soosi tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi.

Kuori ja kuutoi perunat. Laita kuutiot kulhoon ja mausta suolalla, mustapippurilla ja paprikajauheella. Lisää joukkoon oliiviöljyä pari ruokalusikallista ja sekoita huolellisesti. Paista uunissa 225 asteessa n. 10-15 minuuttia kuutioiden koosta riippuen. Kaada kuutiot lautaselle ja kaada päälle tomaattikastike. Tarjoa muiden tapasten kanssa.

Vuohenjuusto-balsamicosiirappileivät ovat simppeli ja hyvä tapas. Paahda leivät leivänpaahtimessa, leikkaa vuohenjuustopötköstä pari palaa leiville. Mikrota n. minuutti, jotta juusto hieman sulaa. Lisää päälle balsamicosiirappia ja tarjoa!