Aika pistää pieni matkapostaus. Olimme tosiaan reissaamassa Sisilian auringossa viikon päivät kuun alussa. Lämmintä piisasi, yli kolmenkympin joka päivä! Rusketustakin tuli mukavasti ja näimme paljon hienoja maisemia.

Hieno matka oli ja varmasti menemme Sisilian auringosta nauttimaan toistekin! Seuraavaksi kuitenkin varmaan varaamme jostain kämpän emmekä mene pakettimatkalle. Vaikka pakettimatkailu onkin vaivatonta, kun kaikki on valmiiksi järjestetty, on siinä silti muutamia puolia jotka käyvät hermoille. Lisäksi halvemmallakin selviää kun varaa lennot ja vuokraa kämpän itse.

Sisiliassa kannattaa kiertää vähän kaupunkeja, junalla ja bussilla pääsee näppärästi ympäriinsä ja matkustaminen on varsin halpaa. Me kävimme mm. Messinassa ja Kataniassa. Syrakusaan emme viitsineet ajanpuutteen vuoksi lähteä, mutta jääpä lisää näkemistä ensi vierailulle! Ehkä innostumme seuraavaksi vuokraamaan auton, jos Italian kaoottinen liikenne ei liikaa meitä pelota.

Ylläoleva kuva on Taorminasta, jossa vierailimme monena päivänä. Oma kämppämme oli Giardini-Naxoksessa ja parvekkeeltamme oli ihanat näkymät merelle ja vuoristoon. Popsimme tietysti antaumuksella kaikkia ihania ruokia, joista seuraavaksi pieni kuvakollaasi.

Aamuauringossa söimme parvekkeellamme ihanan aamiaisen, johon tyypillisesti kuului jogurtti, pari ricotta-hillovoileipää, prosciuttoa ja/tai milanolaista salamia ja kirsikkatomaatteja. Njam!

Lounaalla söimme usein kevyesti (ei neljää ruokalajia :), lähes aina jotkut hyvät pastat. Ylläolevassa kuvassa pinaatti-juusto-cannellonit.

Pari kertaa teimme myös itse vaatimattoman lounaan, kuvassa pastaa sisilialaisen peston ja kirsikkatomaattien kera ja kaverina hyvää sisilialaista punaviiniä.

Kun Italiassa kerran oltiin, niin pakkohan sitä pizzaakin oli muutamana iltana syödä. Harmi, ettei Suomesta saa samaan hintaan yhtä hyvää kunnollista pizzaa.

Illallinen koostuu Italiassa yleensä useasta ruokalajista, antipastosta, ensimmäisestä ruoasta (primo piatto), ja toisesta ruoasta (secondo piatto). Antipasto voi olla esimerkiksi leikkeleitä tai juustoja, ensimmäinen ruoka on yleensä pastaa jossakin muodossa ja toinen ruoka on sitten usein kalaa tai lihaa. Kuvassa herkullinen äyriäis-tattipasta.

Sisiliasta saa paljon tuoretta kalaa ja muita mereneläviä, joten tietysti söimme lähes joka aterialla jotain meren antimia kun kerrankin tuoretta tavaraa, jopa samana päivänä merestä nostettua, oli tarjolla. Oli hauskaa syödä ensimmäistä kertaa kokonainen kalmari! Onhan noita aiemmin tullut maistettua, mutta kokonaista en muista aiemmin syöneeni. Kalmari oli grillattu eikä ollut lainkaan sitkeää ja oli oikein maukasta!

Tässä leivitettyjä ja paistettuja sardiineja vihreän salaatin kera.

Tätä paikallista kalaa sitruuna-minttu-tomaattikastikkeessa söimme eräässä sympaattisessa, pienessä lähitrattoriassa eräällä sivukujalla. Trattoria oli yhden pariskunnan pitämä ja kokki tuli innokkaasti moneen kertaan kyselemään, miltä ruoka maistuu. Hinnatkaan eivät päätä huimanneet, kahdelta hengeltä neljä ruokalajia viineineen ja limoncelloineen kustansi yhteensä 57 euroa.

Tätä maukasta kokonaista kalaa syötiin myös kyseisessä lähitrattoriassa samalla aterialla. Oli takuuvarmasti tuoretta! Suosittelemme lämpimästi Sisiliaa matkakohteena, siellä saa mukavasti yhdistettyä aurinkoloman ja kulttuuriloman ja ruuat ovat suussasulavia.