Hilloamiskokeilut on taas päässeet käyntiin Ihanien tomaattien keittiössä. Aikaisemmin valmistui jo iso satsi porkkana-karviaishilloa ja nyt mummolan omenat ja punaviinimarjat pääsivät pitämään toisilleen seuraa herkullisen väriseen hilloon. Omenat kaipaavat hilloon seurakseen jotain kirpeää, tähän voisi varmasti käyttää myös esim. puolukoita, joita juuri nyt onkin metsät pullollaan.

  • 2 osaa          omenoita
  • 1 osa            punaviinimarjoja
  • maun mukaan sokeria (tai jos et pakasta hilloa niin hillosokeripussin ohjeen mukaan hillosokeria)

Pilko omenat kattilaan ja lisää pohjalle pieni loraus vettä. Keittele miedolla lämmöllä kunnes omenat alkavat pehmetä. Lisää punaviinimarjat ja jatka keittelyä. Kun sekä omenat että marjat soseutuvat painettaessa, soseuta hillo sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Kuumenna sose uudestaan ja lisää joukkoon sokeri. Sekoittele kunnes sokeri on liuennut ja purkita.