Vietettiin viikko Sisiliassa (josta kenties lisää piakkoin) ja muutenkaan ei oo tullut viime aikoina kauheasti kokkailtua uusia ruokia. Nämäkin kuppikakut ovat elokuulta asti.  Mutta mikäs siinä, vieläkin on muistissa, että kakut maistuivat hyvin. Kuppikakkujen syömisestä tulee ihan marieantoinettemainen olo (ajalta ennen vallankumousta toki) ja tekisi mieli juoda shampanjaa ja pukeutua tylleihin kakkujenmaistelun lomassa. Pelkät kakut toki riittävät myös ensialkuun. Ohjeet muffineille ja kuorrutukselle löytyivät kivasta kasvisruokablogista Sebastian ja Solveig keittiössä. Munat muffineihin lisäsin alkuperäisen Pirkan ohjeen mukaisesti.

Muffinit:

  • 1,5 dl       sokeria
  • 2               luomumunaa
  • 3/4 dl       sulaa margariinia (75 g)
  • 2,5 dl       vehnäjauhoja
  • 1,5 tl        leivinjauhetta
  • 1 tl           vaniljasokeria
  • 1 dl          maitoa
  • n. 4 dl      punaviinimarjoja

Kuorrutus:

  • 200 g      maustamatonta tuorejuustoa
  • 150 g      valkosuklaata
  • nonparelleja

Vatkaa sokeri ja munat sekaisin kulhossa ja lisää joukkoon margariini ja maito. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja sotke hyvin joukkoon. Sekoita lopuksi joukkoon punaviinimarjat ja jaa taikina 12 isoon muffinssivuokaan ("amerikanmuffinivuuat" ovat sopivan kokoisia). Vuokien ei tarvitse tulla täyteen, muffinit kohoavat aika paljon. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia ja anna sen jälkeen jäähtyä jääkaapissa.

Muffinien jäähdyttyä sulata valkosuklaa mikrossa (Onnistuin tietenkin polttamaan sen pohjaan, ei kannata yrittää samaa, valkosuklaasta ei tule sulettuaan erityisen juoksevaa, joten se on sulaa heti kun paloja ei ole enää näkyvissä... Muuten, pienenä kuriositettiina, pohjaan palanut valkosuklaa näyttää aika paljon tummasuklaiselta muffinilta valkosuklaameressä :D) ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Levitä muffinien päälle pursottimella tai lusikalla. Jätä reunat ilman kuorrutusta. Koristele nonparelleilla.