Olen kerran aikaisemmin maistanut tätä satasta, joskus melkein kaksi vuotta takaperin, ja muistaakseni silloin olut oli keskinkertaista. Nyt uusi yritys kun kerran tämä erittäin arvostettu herkku on palannut Alkoon aivan viime viikkoina. Kyseessä on siis loistopanimon, Nøgne Ø:n (suosikkipanimoni) double IPA joka kustantaa Alkossa 6,79€, on 10-prosenttista ja puolilitrainen pullo. Pulloni oli erää 446.

Väriltään olut on suunnilleen Coca-Colan näköistä, tummaa mutta hitusen kajastaa valo läpi. Tuoksussa erottuu selvimmin toffeinen karamelli, ja sen lisäksi hiven havuja.

Olut on erittäin humaloitua, paahteisen maltaista ja hieman toffeista. Mäntyiset havut myös erottuvat. Alkoholia ei huomaa käytännössä lainkaan, ainoa merkki on lämmittävä tunne kurkussa, joka sopii tähän olueen oikein mainiosti.

Njam njam, että onkin herkkua! Todellinen laatuolut jota suosittelen kaikille humaloitujen oluiden ystäville! Kenties ensimmäinen sataseni kuului huonompaan erään tai sitten vaan maku muuttuu vuosien karttuessa. Tiedä häntä, mutta pirun hyvää tämä on. Pitänee hamstrata pari pulloa näitä varastoon...