Meillä on syöty paljon pastaa viime aikoina kun ollaan molemmat töissä eikä töiden jälkeen jaksa väännellä suurempia ateriakokonaisuuksia. Mutta mikäs siinä, pastahan maistuu. Tätä pastaa inspiroivat tomaatti-bruschetat, täyte on hyvin samantapainen kuin niissä. Ohjeesta tulee 2 annosta.

  • 5                tomaattia
  • (1/2            punasipuli silputtuna; ei laitettu, mutta sopisi varmasti hyvin, nyt tuli vasta mieleen)
  • 4                valkosipulinkynttä
  • 1/2             persiljaruukku (tai mieluusti basilikaa, meidän Alepassa alkaa tähän aikaan vuodesta näyttää aika ankealta basilikat; myös rucolaa voi kokeilla)
  • 1/2 dl        oliiviöljyä
  • n. 1 tl         merisuolaa sormien välissä murskattuna
  • mustapippuria
  • parmesaania

Pilko tomaatit kuutioiksi ja silppua valkosipulit ja persilja. Sekoita kaikki kulhossa oliiviöljyn, suolan ja mustapippurin kanssa. Anna maustua noin tunnin ajan huoneenlämmössä ja tarkista sen jälkeen vielä maku. Lisää tarvittaessa suolaa tai pippuria. Keitä ja valuta pasta ja sekoita joukkoon kastike. Raasta päälle vielä reilusti parmesaania ja nauti.