Tätä papupataa teimme jo melkein viikko sitten, mutta laiskuudesta, työkiireistä ja yleisestä saamattomuudesta johtuen saimme aikaiseksi vasta nyt reseptin kirjoituksen. Resepti löytyi aikoinaan Maku-lehdestä. Annoksia riitti neljä, ja papupata oli mukavan erilainen pataruoka. Emme ole juurikaan papuruokia tehneet, mutta ehkä siihen saadaan nyt vihdoin muutos.

  • 1-2 punasipulia koosta riippuen
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 tlk kidneypapuja
  • 1 tlk ruskeita papuja
  • 500 g tomaattimurskaa
  • 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja pilkottuna
  • 1 punainen paprika kuutioituna
  • 1 tl timjamia, salviaa ja oreganoa
  • 1 tl suolaa
  • 100 g fetaa
  • mustapippuria

Kuori ja pilko sipulit ja valkosipulit. Paista ne kattilassa öljytilkassa kuultaviksi. Lisää sitten valutetut ja huuhdellut pavut, tomaattimurska, kuutioitu paprika ja pilkotut aurinkokuivatut tomaatit. Lisää myös mausteet. Anna kiehua miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia.

Lisää joukkoon kuutioitu feta. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa. Tarjoile esim. riisin tai leivän kera.