Hyvää Joulua kaikille! Tämän lasagnen postaus on joutunut odottamaan pari viikkoa tapahtumistaan, mutta ehkä se sopii hyvin lukijoille joululahjaksi. Oli meinaan parasta lasagnea, mitä ollaan koko blogiuramme aikana tehty, NAM! Lasagnen ohje löytyi Vihreästä langasta. Lasagnea ei kannata pelätä, vaikkei hirveästi linsseistä tykkäisikään, ne ovat tässä tosi mukavassa muodossa.

Linssit:

  • 2 dl           punaisia linssejä
  • 2 rkl          öljyä
  • 2 tl            basilikaa
  • 1 tl            sokeria
  • 1 tl            suolaa

Kastike:

  • öljyä paistamiseen
  • 3              sipulia silputtuna
  • 2 rkl         vehnäjauhoja
  • 4 dl          maitoa
  • 2 dl          kermaa
  • 800 g      tomaattimurskaa
  • 4             valkosipulinkynttä silputtuna
  • 2 rkl       sitruunamehua
  • 1,5 rkl    sokeria
  • 1,5 tl      suolaa
  • mustapippuria

Lisäksi:

  • 12        lasagnelevyä (~1/2 pkt)
  • 1 pss   emmental-raastetta
  • 1 dl       vastaraastettua parmesaania

Huuhtele linssit siivilässä ja keitä niitä vedessä noin 10 minuuttia kunnes ne ovat pehmeitä. Valuta ja laita linssit pieneen kulhoon. Sekoita joukkoon öljy, sokeri, suola ja basilika ja jätä maustumaan kastikkeen valmistuksen ajaksi.

Kuumenna kastiketta varten öljy kattilassa ja lisää sipulit kuullottumaan. Sipuleiden pehmennyttyä lisää joukkoon vehnäjauhot ja kääntele hetki. Kaada joukkoon maito, kerma ja tomaattimurska ja anna kiehahtaa.

Lisää valkosipulit, sitruunamehu ja mausteet. Keittele hetki ja tarkista maku. Mausta tarvittaessa lisää. Nosta sitten kattila pois levyltä.

Nosta lasagnevuuan pohjalle kauhallinen kastiketta ja lado sen päälle lasagnelevyjä niin, että ne juuri peittävät kastikkeen. Varo, etteivät levyt mene päällekkäin. Laita seuraavaan kerrokseen ensin kastiketta, sitten linssejä ja lopuksi juustoa. Jaa ainekset kerroksiin siten, että joka väliin riittää kastiketta, linssejä ja juustoa. Kaada viimeisen kerroksen päälle loppu kastike ja ripottele päälle loppu juusto.

Kypsennä lasagnea 200 asteessa noin 45 minuuttia.