Sain tämän hienon oluen synttärilahjaksi jo heinäkuussa, mutta en ole raaskinut vielä avata vaikka monesti onkin käynyt mielessä. Tänään lopulta ryhdyin tuumasta toimeen. Kyseessä on siis skotlantilaisen Harviestoun-panimon panema herkku, jota on kypsytetty kuuluisan Highland Park 30 year Old Single Malt -viskin tynnyreissä. 0,33 l pullo ja 8,0% alkoholia. Kaikki pullot ovat numeroituja, oma pulloni numero on 02726 ja päivätty maaliskuussa 2009.

Mustaa tavaraa ja hieman läpikuultavaa. Vaahto on kaunis ja beige. Tuoksussa erottuu selvimmin suklaa, paahteinen mallas ja alkoholi.

Maussa ensimmäisenä iskee vastaan pehmeä suklaisuus. Olut on kevyesti makeahkoa ja oikein herkullista, nams! Paahtunut mallas erottuu selvästi myös maussa. Alkoholi on oikein hyvin piilossa, eikä sitä huomaa oluesta lainkaan. Lakritsi ja kahvi ovat myös havaittavissa, mutta suklaisuus on dominoivin elementti makean maltaan lisäksi. Viski jää minulta kyllä havaitsematta, mutta eipä tuo menoa haittaa kun olut muuten on oikein nautittavaa herkkua. Todella pehmeä ja täyteläinen suutuntuma, kuin nestemäistä samettia joisi.

Hyvä olut kaikenkaikkiaan. Jos taskun pohjalla polttelee ylimääräistä rahaa, niin tässä ihan hyvä sijoituskohde. Kiitoksia vaan oluesta lahjan antajille, maistui!