Kuten varmaan monessa kodissa joulun jälkeen, myös meillä keksittiin erilaisia tapoja käyttää ylimääräistä suklaata leivontaan. Jensenin kiusauksesta löydetty ohje kuulosti herkulta ja sitä keksit kyllä olivatkin! Keksit ovat tosi tuhteja ja niistä riittää tarjottavaa monelle. Tuulin veli kuvaili keksejä aamiaiskekseiksi, yksi keksi kyllä melkein korvaa koollaan ja puurohiutalepitoisuudellaan koko aamiaisen. Ne kyllä sopivat myös herkutteluun. Meillä tuli ohjeesta 27 isohkoa keksiä.

  • 3 2/3 dl          vehnäjauhoja
  • 1/2 tl             suolaa
  • 1 tl                leivinjauhetta
  • 200 g             margariinia
  • 2,5 dl             fariinisokeria
  • 1 1/4 dl          sokeria
  • 1 tl                vaniljasokeria
  • 2                   munaa
  • 4 3/4 dl          kaurahiutaleita (käytettiin neljän viljan hiutaleita, ne sopivat myös hyvin)
  • 170 g             murskattua suklaata (laitoimme Fazerin sinistä, tähän varmaan käy kyllä mikä tahansa suklaa)

Sulata margariini mikrossa ja lisää joukkoon sokerit. Vatkaa vaahdoksi. Lisää munat ja vatkaa uudelleen vaahdoksi.

Sekoita vehnäjauhot, suola, leivinjauhe ja kaurahiutaleet keskenään ja lisää muna-sokeri-margariinivaahtoon.

Lisää suklaarouhe varovasti käännellen.

Nostele taikinasta leivinpaperoidulle pellille haluamasi kokoisia keksejä ja litistä hieman. Jätä keksien välille tilaa, ne leviävät hieman. Me teimme yhteensä kolme pellillistä, joka pellille 3x3 riviä keksejä.