Viikonloppuna juhlittiin Tuulin synttäreitä herkuttelun merkeissä. Tarjolla oli leipää aiolin kera, nachoja ja salsaa, Hillary Clintonin suklaakeksejä (ohje seuraa myöhemmin), pizzaversio tomaatti-paprika-mozzarellapiiraasta, fenkoli-valkosipuli-chilipizzaa ja ja ja... Jäädykekin oli pakkasessa, mutta unohtui tarjota. Ei se mitään, Tuuli syö kyllä mielellään 12 hengen annoksen jäädykettä koska vaan :) Boolit olivat tällä kertaa erityisen onnistuneita. Varsinkin inkivääribooli keräsi rutkasti kehuja raikkaudellaan ja sitä kokeilemme kyllä uudestaankin. Mansikkaboolikin oli kyllä hyvää ja tosi helppoa valmistaa vaikka ehkä jäikin vähän toisen boolin varjoon. Tosin osa taisi pitää siitä vielä inkivääribooliakin enemmän.

Inkivääri-mojitobooli (inspiraatio Farangin Leidiboi-drinkistä, ohje omasta päästä):

  • 1               iso tuore inkivääri
  • 8               limeä
  • n. 0,3 l       kiehuvaa vettä
  • 0,5 l          vaaleaa rommia
  • 1 ruukku tuoretta minttua
  • 1 l             ginger alea
  • 1,5 l          sitruunalimsaa
  • jäitä

Tämä booli kannattaa tehdä muutamaa tuntia ennen tarjoilua maustumaan rommin lisäämiseen asti ja lisätä loput ainekset juuri ennen tarjoilua.

Kuori inkivääri ja suikaloi ohuiksi tikuiksi boolikulhon pohjalle. Kaada päälle kiehuva vesi ja anna seisoa 15 minuuttia.

Pese limet huolellisesti juuresharjalla ja lohko kahdeksaan osaan. Purista limeistä mehu boolikulhon pohjalle ja jätä myös puristetut hedelmät kulhoon.

Lisää joukkoon rommi ja jätä maustumaan tarjoiluun asti.

Revi joukkoon lopuksi minttu, kaada sekaan kuplivat juomat ja jäitä.

Mansikkabooli (ohje Ruokatorstai-kirjasta):

  • 2             sitruunaa
  • 2             appelsiinia
  • 1 pss       pakastemansikoita
  • 1 l           omenamehua
  • 0,5 l        kivennäisvettä
  • 2 pll        kuivaa kuohuviiniä
  • jäitä

Pese sitrushedelmät huolellisesti juuresharjalla. Leikkaa 1 sitruuna ja 1 appelsiini lohkoiksi ja purista niistä mehu boolimaljan pohjalle. Leikkaa loput sitruunat ja appelsiinit viipaleiksi ja lisää booliin.

Lisää loput ainekset juuri ennen tarjoilua.