Teimme tässä yksi päivä tällaista melko tuhtia ja herkullista piirakkaa, jonka reseptin löysimme HS.fi reseptihausta. Piirakka oli kyllä oikein herkullista, pohja etenkin oli maukas siihen laitetun porkkanan ja neljän viljan hiutaleiden takia. Myöskään juustopula ei päässyt yllättämään, sen verran mukavasti tähän juustoa laitettiin.

Pohja:

  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl neljän viljan hiutaleita (tai kaurahiutaleita)
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 200 g margariinia
  • 200 g porkkanaa

Täyte:

  • 5 rkl pestoa
  • 2 tlk tonnikalaa
  • 100 g kalamata-oliiveja
  • 75 g aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 1 rasia kirsikkatomaatteja
  • 100 g fetajuustoa (tai salaattijuustoa näinä päivinä)
  • 2 pss emmentalraastetta
  • 2 dl kermaa
  • 2 dl maitoa
  • 4 munaa
  • mustapippuria

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Sulata margariini ja lisää siihen kuivat aineet sekaan ja raastettu porkkana. Sekoita pohjan ainekset huolellisesti ja painele pohja leivinpaperilla peitetyn uunilevyn päälle. Esipaista pohjaa 10 minuuttia.

Leikkaa oliivit sopiviksi renkaiksi, kirsikkatomaatit puolikkaiksi, fetajuusto kuutioiksi ja aurinkokuivatut tomaatit pienemmiksi. Levitä pestokastike pohjan päälle, ja levitä peston päälle kaikki täytteet.

Sekoita kulhossa emmentalraaste, kerma, maito ja munat. Mausta mustapippurilla. Kaada seos piirakan päälle tasaisesti. Paista piirakkaa 175 asteessa noin 30 minuuttia, tai kunnes piirakka saa kauniin värin ja täyte alkaa olla hyytynyt.